Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
5°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

KO SPREGOVORI SRCE, ZMORE GLAVA, ZMOREJO ROKE

V četrtek, 3. oktobra 2019, so se v avli Doma II. slovenskega tabora Žalec znova družili stanovalci Doma Nine Pokorn Grmovje, Doma upokojencev Polzela, Našega doma Vransko, Doma upokojencev Franc Salamon Trbovlje – enota Prebold, varovanci VDC Muc iz Braslovč in Društva Sožitje Žalec. Prvi četrtek v oktobru je vsako leto dan, ko pridejo posamezniki v imenu domov in društev na druženje. Tudi letos je bilo tako.

Prek sedemdeset zbranih je pozdravila direktorica Medobčinske splošne knjižnice Žalec. Knjižničarke so izvajalke mesečnih bralnih uric v domovih. V nadaljevanju je direktorica Železnikova tudi povezovala prireditev. Vzdušje je oživelo, ko so prvič zaigrali Fantje treh vasi. Harmonika, dve kitari ter dva vokala sta jih pošteno ogrela. Zbrane je pozdravil poslanec v državnem zboru Aleksander Reberšek, podžupanja Občine Vransko Nataša Juhart, podžupan občine Polzela Miloš Frankovič, častni občan Občine Žalec Janez Meglič in direktorica Doma upokojencev Polzela Eva Lenko. Besedo je vsem namenila tudi vodja Društva sožitja Žalec Ivanka Venišnik.


V osrednjem delu prireditve so bile na oder poklicane Valerija Jerman, ki vodi bralne urice na Vranskem in v Preboldu, Irena Štusej, ki se druži s stanovalci doma v Preboldu, z varovanci Društva Sožitje Žalec in odslej še s stanovalci doma na Polzeli, ter Darja Baloh ki je bila s stanovalci doma na Polzeli, a se je s to prireditvijo poslovila. Odsotna je bila Laura Jelen, ki prihaja v dom na Vransko. Tudi Fanika Burjan je vsako leto z njimi, saj jih večkrat obdari s sadnim kruhom in zeliščnim čajem. Vse so prejele zahvalo.

V nadaljevanju so sledili kratki nastopi stanovalcev in varovancev, ki so jih pripravili posebej za to druženje. Na koncu so spontano zaplesali na vesele melodije Fantov treh vasi. Med pogostitvijo so poklepetali, v dar pa prejeli skromno, a sladko popotnico.


Irena Štusej

Oglejte si tudi