Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
6°C
SOB.
24°C
6°C
Oceni objavo

APRIL – MESEC KNJIGE

April je mesec, ki mu pravimo tudi mesec knjige, saj 2. aprila praznujejo otroške knjige, 23. aprila pa obhajamo svetovni dan knjige in avtorskih pravic. To je čas, ko svet obkroži poslanica o branju, knjigah in otrocih.
Letos nas k branju spodbuja poslanica litovskega avtorja Kęstutisa Kasparavičiusa: »Upočasnimo se!« Knjige in branje nam lahko pomagajo, da ne hitimo. Kakovostna knjiga, ki nas pritegne, nas lahko odvrne od brezglavega hitenja ter nas opozori na bistvene reči, ki bi jih sicer morda prezrli. Branje ponotranja, vzdušje miru in topline pa ustvarjajo glasno branje drugemu, družinsko branje in različne oblike medgeneracijskega branja.
V mesecu knjige so Občinsko knjižnico Polzela obiskale štiri skupine Vrtca Polzela ter štirje razredi OŠ Polzela. Beseda je tekla o branju, knjižnih junakih, skrivnostih in modrostih, ki se skrivajo v knjigah ter nam pomagajo rasti in razumeti svet. Srečanja smo sklenili s pravljico Zajčkov bralni krožek ali zgodbico Lunin najljubši dan v knjižnici.
Dragi mladi bralci, želimo vam, da bi vse leto preživeli v dobri družbi. Ne le svojih sovrstnikov, ampak tudi zanimivih knjižnih junakov. Vzemimo torej v roke vsak svojo knjigo! Preprosto si vzemimo čas, ne hitimo in … berimo! 
Naj bo knjižnica vedno prijazen prostor srečevanja, znanja in kulture, zato prijazno vabljeni.

Besedilo: Renata Novak
Fotografije: Alja Bratuša in Renata Novak

Oglejte si tudi