Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
5°C
SOB.
24°C
6°C
Oceni objavo

Izvedena prva delavnica v Občini Prebold pod okriljem projekta SPOT svetovanje Savinjska

V marcu 2018 poteka že tretji mesec izvajanja petletnega projekta SPOT svetovanje Savinjska, in sicer pod okriljem Spirit Slovenija, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter EU sklada za regionalni razvoj.

21. februarja 2018 je bila v sodelovanju z Občinsko knjižnico Prebold pod okriljem tega projekta izvedena prva delavnica v Občini Prebold z naslovom Vpliv komunikacije na uspešnost poslovanja. Polna dvorana udeležencev dogodka, ki ga je izvedla mag. Tatjana Štinek, svetovalka SPOT svetovanje Savinjska z Območne obrtno-podjetniške zbornice Celje, dokazuje, da je za tovrstno pridobivanje znanj veliko zanimanje med potencialnimi podjetniki in podjetji. Delavnica je na primerih iz prakse in v obliki praktičnih vaj z vključitvijo udeležencev pokazala povezavo med komunikacijo in podjetništvom, se dotaknila temeljev uspešne komunikacije in stroškov, ki nastajajo pri poslovnih subjektih zaradi neustrezne komunikacije. Predavateljica je poudarila tudi pomen in možne pasti spletnih orodij ter pomembnost pridobivanja informacij in upoštevanja zakonodaje Republike Slovenije.

V uvodu je predavateljica predstavila projekt in njegove koristi za prebivalce regije in za podjetja. Osem usposobljenih svetovalk SPOT svetovanje Savinjska je na razpolago za uporabnike za brezplačno informiranje, svetovanje, animiranje in povezovanje regionalnega okolja, mreženje subjektov podpornega okolja v regiji, promocije in informiranja o podjetništvu, usposabljanja, delavnice, izmenjavo dobrih praks v Sloveniji in tujini, odpiranje poslovnih priložnosti, srečanje podpornega okolja v regiji ter še mnoge druge dejavnosti. V ambiciozno zastavljenem projektu, v katerem so postali ena izmed 12 slovenskih poslovnih točk (v nadaljevanju SPOT), sodeluje sedem partnerjev: Savinjsko-Šaleška gospodarska zbornica, Zbornica zasebnega gospodarstva Žalec, Šolski center Slovenske Konjice - Zreče, Razvojna agencija Savinja, Savinjsko-Šaleška Območna razvojna agencija, d. o. o., Razvojna agencija Sotla in Območna obrtno-podjetniška zbornica Celje, kjer je tudi sedež SPOT svetovanje Savinjska. Na sedežu SPOT-a, v prostorih Območne obrtno-podjetniške zbornice Celje, bo vzpostavljen »showroom« regije, kjer se bodo predstavljala regijska podjetja.

Dejavnosti projekta bodo potekale pet let, zato naj potencialni podjetniki in že obstoječa podjetja čim prej obiščejo ali kako drugače navežejo kontakt s poslovno točko SPOT svetovanje Savinjska.

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter Spirit Slovenija, javna agencija.

Besedilo: mag. Tatjana Štinek
Fotografije: Ivan Lipičnik, Darko Naraglav

Oglejte si tudi