Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
5°C
JUTRI
10°C
5°C
Oceni objavo

65 let ZŠAM Savinjska dolina

Zveza neodvisnih združenj logistov in mehatronikov Slovenije (ZNZLMS) je v sodelovanju z Združenjem šoferjev in avtomehanikov Savinjska dolina, ki slavi 65. obletnico obstoja, skupaj praznovala 13. junij, dan šoferjev avtomehanikov Slovenije.

Slovesnost je bila na avtopoligonu Združenja ZŠAM Savinjska dolina, kjer so se zbrali predstavniki in člani osmih združenj ZNZLMS in gostje. Zbrane je uvodoma pozdravil predsednik ZNZLMS Franc Plazovnik, nato župan Občine Polzela Jože Kužnik, ki je Zvezi, ki obstaja četrto leto, še posebej pa ZŠAM Savinjska dolina čestital za 65-letnico delovanja. O 65-letnici ZŠAM Savinjska dolina je govoril njen predsednik Milan Pečnik. Poudaril je nekaj pomembnih mejnikov v 65-letnici Združenja. Leta 1972 se je Klub voznikov in avtomehanikov preimenoval v ZŠAM Žalec, leta 1977 je bil zgrajen avtopoligon v Ločici ob Savinji, leta 1984 so bili zgrajeni objekti ob poligonu,  leta 1999, ko se je občina razdelila na šest občin, se je ZŠAM Žalec preimenoval v ZŠAM Savinjska dolina, ki je štel 180 članov. Leta 2015 se je ZŠAM Savinjska dolina odcepil od ZŠAM Slovenija in ustanovil novo zvezo – Zvezo neodvisnih združenj logistov in mehatronikov Slovenije (ZNZLMS), v katero je včlanjenih osem združenj, ki štejejo 800 članov. V nadaljevanju so čestitke in priložnostna darila izročili  predstavniki  Zvez, ki so vključeni v ZNZLMS.

V nadaljevanju je predsednik ZŠAM Savinjska dolina Milan Pečnik podelil posebna priznanja  Ernestu Obermajerju in Vinku Grobelniku,  ki sta še živeča ustanovna člana, Občini Polzela in Občini Žalec ter vsem osmim zvezam NZLMS. V kulturnem programu sta nastopila Godba Zabukovica in Moški pevski zbor ZŠAM Savinjska dolina, ki ga vodi Mija Novak. 

                                    
Tone Tavčer

Oglejte si tudi