Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

V NOVI ŠOLI IN VRTCU ŽAGA OTROCI ŽE OSVAJAJO NOVA ZNANJA

Minilo je le nekaj mesecev in otroški živ žav je ponovno prisoten na Žagi. Po slabih osmih mesecih od porušitve stare šole, so se vrata spet odprta  v novi šoli in vrtcu.

Po končanih zimskih počitnicah so, kot je bilo načrtovano, otroci zakoračili v novo zgrajeni in sodobno opremljeni  hram učenosti, ki ga je Občina Bovec  zgradila tudi s pomočjo sredstev iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Po mesecih skrbi, dela in odrekanja  je nastopilo prijetnejše obdobje, ki je namenjeno spoznavanju javnosti z novim objektom in na koncu s slavnostno otvoritvijo. V petek, 07.03.2014, bo dan odprtih vrat, ko si bo lahko vsakdo ogledal novo pridobitev kraja in občine, saj se objekt imenitno vklaplja v okolico. Neprikrito navdušenje pa je požel tudi  s svojo funkcionalnostjo in opremljenostjo pri tistih, ki so ga že imeli priliko videti od znotraj.

Naslednji teden,14. marca, bo tudi slavnostna otvoritev s kulturnim programom, na katero so vabljeni vsi, ki so kakorkoli pripomogli k novi pridobitvi. Upamo, da nas bo s svojo prisotnostjo razveselil tudi gospod minister Jernej Pikalo.

Prav nova podružnična šola in vrtec na Žagi je dokaz, da je z znanjem, vztrajnostjo, strokovnostjo, iznajdljivostjo in neomajno voljo, možno tudi v današnjih časih doseči zastavljen cilj in pridobiti objekt, ki je biser med sebi podobnimi.


 

Oglejte si tudi