Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
5°C
NED.
16°C
1°C
Oceni objavo

ULIČNI ZBIRALNIKI ZA STARE APARATE

Na štiri ekološke otoke v občinah Bovec, Kobarid in Tolmin so včeraj v sklopu projekta Life Gospodarjenje z e-odpadki s sloganom E-cikliraj postavili nove ulične zbiralnike za oddajo nedelujočih e-naprav in odpadnih baterij.

Nosilci projekta, družba ZEOS, d.o.o., so akcijo izvedli skupajz  lokalnim  partnerjem  Komunala  Tolmin  d.o.o.. Na predaji  uličnih zbiralnikov so bili prisotni predstavniki lokalnega partnerja ter  župani zgoraj naštetih občin, ki so skupaj z direktorjem družbe ZEOS, d.o.o. Emilom Šehićem podpisali listino o predaji uličnih zbiralnikov ter nato s simbolično oddajo e-odpadkov pospremili novezbiralnike na pot.

Župan Občine Bovec Valter Mlekuž je prepričan, da je to pomemben korak k še odgovornejšemu odnosu do okolja, hkrati pa tako občankam in občanom oddajo starih aparatov še približujejo in olajšujejo. To je poudaril tudi v svojem nagovoru ob podpisu listine:

»Pohvaliti moram naše odlično sodelovanje s Komunalo Tolmin. Menim, da smo v zadnjih letih na tem področju naredili veliko. S to novostjo, postavitvijo uličnih zbiralnikov, čemur smo priča danes, pa bomo vse skupaj samo še nadgradili in kar je najbolj pomembno, bomo občanom olajšali oddajo nevarnih odpadkov, kar nedelujoče e-naprave in odpadne baterije zagotovo so in ne sodijo med mešane odpadke.«

Sporočilo organizatorjev projekta je, da spadajo ti odpadki v posebno skupino in ne sodijo med mešane komunalne odpadke. Vsebujejo surovine ki se lahko uporabijo za nove proizvode, s tem pa se ohranjajo naravni viri, prav tako pa ti odpadki vsebujejo tudi težke kovine, ki so za okolje zelo nevarne. Družba  ZEOS, d.o.o., je  skupaj z  lokalnim  partnerjem  Komunala Tolmin d.o.o.  na dogodku  v Tolminu predstavila  štiri zeleno-sive ulične zbiralnike,, in sicer na  Mostu na Soči pred avtobusno postajo in v Tolminu pri  najbližji hišni številki Ulica padlih borcev 5a, enake pa so še isti dan postavili tudi v Bovcu na ekološkem otoku pri trgovini Mercator v središču Bovca.

Več  v SPOROČILU ZA JAVNOST.

Zapisal: MILAN ŠTULC

Foto: ARHIV ZEOS, d.o.o.

Oglejte si tudi