Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
19°C
8°C
Oceni objavo

Blitz Bovec Maratona 2022

BLITZ BOVEC MARATON 2022 se je začel 16. 9. 2022 zvečer s predavanjem Urbana Praprotnika »Kako teči dlje, hitreje in z manjšim občutkom napora«, še pred predavanjem pa sta zbrane pozdravila vodja organizacijskega odbora Vasja Vitez in župan Občine Bovec Valter Mlekuž.

V soboto, 17. 9. 2022, pa se je, kljub dežju, vetru in nizki temperaturi, na bovškem trgu zbralo zavidljivo število nadobudnih in vztrajnih tekačev na 8km, 21km in 42km.

V brošuri Blitz Bovec Maratona 2022 je v uvodni besedi župan zapisal:

»Spoštovani tekačice in tekači in vsi, ki vam je Bovško pri srcu, ste pri nas prvič ali pa se k nam radi vračate. Prisrčno dobrodošli v Bovcu! Blitz Bovec Maraton je doma in v svetu pridobil velik sloves, tako zaradi edinstvenega okolja, po katerem je speljana trasa, kot tudi zaradi odlične organizacije. Pri tem pa odločilno in največjo vlogo odigrajo prostovoljci, ki se jim iskreno zahvaljujem za ves njihov trud in prizadevanja, da bo Blitz Bovec Maraton še dolgo časa odmevna športna prireditev, ki povezuje vse generacije, ki je primerna za ljubitelje teka, pa tudi izziv za profesionalne tekačice in tekače. Občine Bovec na vseh ravneh ponosno podpira Blitz Bovec maraton, prepričan pa sem, da bo tudi letošnja izvedba ponovno zgodba o uspehu. Ob najlepši smaragdni lepotici na svetu, Soči, ob kateri je speljana bovška maratonska proga, bo tek kljub naporom zagotovo čisti užitek.

V današnjih negotovih časih imajo športne prireditve še posebno sporočilnost, saj šport združuje, čeprav se ekipe borijo za zmago ena proti drugi in tekači želite doseči čim boljši osebni rezultat in želite premagati svojega rivala. Športni duh narekuje ob koncu vsake tekme prijateljski stisk roke. Prijateljstvo pa je tisto, ki je več vredno od vsake materialne bogatije.

S spodbujanjem športnih dogodkov in krepitvijo zdravega duha v zdravem telesu smo tudi zgled mladim, kar je tudi eno najpomembnejših sporočil tega izvrstnega športnega dogodka, ki se ga bo zopet udeležilo tako veliko tekačic in tekačev od blizu in daleč. Ob pohvalah organizatorjem, zahvalah prostovoljcem in pokroviteljem, bomo skupaj tudi letos vsi skupaj naredili vse, da vam bosta Bovško in Blitz Bovec Maraton ostala v najlepšem spominu. Vsem udeležencem letošnjega Blitz Bovec maratona želim veliko užitkov v naših krajih. Naj živi športni duh, naj živi Blitz Bovec maraton!!!

Tudi po ogrevanju tekačev, nekaj minut pred deveto uro na bovškem trgu pozdravil letošnji dogodek in vse prisotne in vsem zaželel prisrčno dobrodošlico na Bovškem:

»Jaz sem prepričan, da bo tudi letošnji, šesti Blitz Bovec maraton, kljub slabemu vremenu, izpeljan v popolnosti, tako kot pač to Bovčani znamo. Trenutno je res slabo vreme, ampak po vsakem dežju posije sonce. Želim vam veliko uspeha in užitkov na tej edinstveni trasi, verjamem pa, da boste v cilj vsaj maratonci pritekli v sončnem vremenu.«

Peter Della Bianca, Janoš Srdoč in Buške čeče so zapeli himno Buškega maratona, župan Valter Mlekuž pa je z zvoncem naznanil začetek tekov.

Podrobnejše informacije, fotografije in seveda končne rezultate si bo mogoče ogledati na TEJ POVEZAVI

Zapisal in foto: MILAN ŠTULC

Oglejte si tudi