Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
13°C
JUTRI
17°C
3°C
Oceni objavo

PODELITEV PRIZNANJ MATURANTOM GIMNAZIJE TOLMIN

Prejšnji teden je še pred pričetkom novega študijskega leta v Kinogledališču Tolmin potekala podelitev nagrad in priznanj maturantom Gimnazije Tolmin 2019.

Maturo je letos opravljalo 50 dijakov Gimnazije Tolmin, iz občine Bovec so jo opravili trije dijaki. Nadpovprečno število doseženih točk in nadpovprečen delež uspešnih maturantov so potrditev dobrega dela vseh štirih let. Končni cilj vsakega posameznika pa je seveda vpis na želeno fakulteto.

Vsem letošnjim maturantom so se na Gimnaziji Tolmin poklonili s posebno prireditvijo. Za vse delo in rezultate v gimnazijskih letih so jim izrekli priznanje in jim zaželeli uspešen študij. Posebno nagrado šole – jabolko odličnosti Gimnazije Tolmin pa so podelili letošnjemu zlatemu maturantu Žigu Taljatu.

Priznanja in nagrade so podeljevali župani Občin Bovec, Kobarid in Tolmin, župan Občine Bovec Valter Mlekuž pa je izrazil veselje, da je tako kakovostna šolska ustanova na voljo  relativno blizu in da so dijaki tudi letos dosegali tako visoke rezultate oziroma je bil na Gimnaziji Tolmin nadpovprečen delež uspešnih maturantov.

Zapisal: MILAN ŠTULC

Foto: LUČKA URŠIČ

Oglejte si tudi