Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
NED.
22°C
8°C
Oceni objavo

POSEBNOSTI NARAVNIH PARKOV SLOVENIJE NA SPLETNEM KVIZU

Javni zavod Triglavski narodni park aktivno sodeluje v Skupnosti naravnih parkov Slovenije, ki v tem šolskem letu za učence 5. in 6. razredov pripravlja zanimivo in poučno spoznavanje dvanajstih zavarovanih območij narave preko spletnega kviza.

Na začetku šolskega leta je Javni zavod Triglavski narodni park k sodelovanju povabil osnovne šole v občinah, ki mejijo na Triglavski narodni park in s katerimi že redno sodeluje pri različnih izobraževalnih aktivnostih. Iz okolice narodnega parka tako naloge rešuje že 112 učencev ob pomoči osmih mentorjev iz šestih šol: Bovca, Kobarida, Tolmina, Mojstrane, Lesc in Ribnega. Na kviz se je doslej v Sloveniji prijavilo 36 šol s 367 učenci in 47 mentorji.

 
Šole bodo do maja 2018 sodelovale v treh sklopih zabavnih nalog za spoznavanje zanimivosti vseh zavarovanih območij Slovenije.

Sodelovanje na spletnem kvizu zavarovanih območij je eno od mnogih aktivnosti, ki jih Javni zavod Triglavski narodni park izvaja na področju izobraževanja. Vzgoja za varovanje narave je pomembna naloga Javnega zavoda Triglavski narodni park, zato je k temu treba spodbujati učitelje in vzgojitelje po vsej državi. S tem namenom Javni zavod Triglavski narodni park izvaja številne naravoslovne delavnice za šolske skupine, organizira dogodke v informacijskih centrih, pripravlja gradivo in srečanja za učitelje. V letu 2017 je Triglavski narodni park obiskalo 5500 otrok, kar je pomembno, saj brez pristnega stika z naravo ne more biti želje po njenem varovanju. Cilj Javnega zavoda Triglavski narodni park je, da se v učnih načrtih izvajanja programov naravoslovja v osnovnih šolah bistveno poveča poudarek naravovarstvu in s tem spoznavanju Triglavskega narodnega parka kot edinega narodnega parka v Sloveniji in ostalih zavarovanih območjih Slovenije ter da bi vsak otrok v času obiskovanja šole  vsaj enkrat imel možnost obiskati naš edini narodni park v spremstvu strokovnega sodelavca Triglavskega narodnega parka.

Celotno sporočilo je objavljeno tudi na spletni strani Triglavskega narodnega parka 

Oglejte si tudi