Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
7°C
Oceni objavo

PRVI KOORDINACIJSKI SESTANEK ZA ZIMSKO SEZONO 2019/2020

V sejni sobi Občine Bovec se je včeraj odvil prvi koordinacijski sestanek s posameznimi predstavniki ponudnikov nočitvenih kapacitet, ki ga je sklical bodoči direktor Sončnega Kanina Rok Ovsenik. V prepričanju, da je zgodba o uspehu smučišča Kanin-Sella Nevea in s tem destinacije mogoča edino s tesnim sodelovanjem med smučiščem in turističnimi ponudniki v dolini, je Ovsenik želel slišati njihovo pripravljenost za skupni nastop na trgu.

Ker gre seveda za pripravo strategije za zimsko sezono 2019/2020, je prvi sestanek potekal v ožji sestavi, udeležili pa so se ga predstavniki bovških hotelov, največji ponudnik apartmajskih nastanitev, predstavnik Javnega zavoda za turizem Dolina Soče in seveda župan Občine Bovec Valter Mlekuž, ki je že v uvodnih besedah poudaril, da pričakuje tesno sodelovanje med Sončnim Kaninom in drugimi ponudniki turističnih kapacitet v dolini:

»Brez nočitvenih kapacitet v dolini smučišče ne more biti uspešno. Občina Bovec kot edina lastnica smučišča veliko truda in denarja vlaga v to, da bomo v najkrajšem času prišli do modernih naprav in atraktivnega povezanega smučišča, vendar je treba veliko narediti tudi do takrat. Novega direktorja smo izbrali prav zato, ker z njim želimo doseči povezovanje celotnega turističnega potenciala in seveda konkretnega nastopa na vseh tržiščih ter s tem prepoznavnosti smučišča in destinacije tudi v zimskem času,« je poudaril Mlekuž in besedo predal Roku Ovseniku.

Z izmenjavami idej in pobud so prišli do točke, na kateri so se vsi strinjali, da je ob skupnem in resnim nastopom na tujih trgih mogoče narediti veliko več. V ta namen bodo do prihodnjega tedna, ko se bodo ponovno sestali, pripravili sprejemljive cene tako za bivanje kot seveda ugodnosti za ponudnike nočitvenih kapacitet pri cenah smučarskih kart. Vse to bo osnova za sestavo turistični paketov, s katerimi nameravajo poenoteno nastopiti na slovenskem trgu in širokem svetovnem tržišču.

Zapisal in foto: MILAN ŠTULC

Oglejte si tudi