Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
18°C
8°C
Oceni objavo

PRIŽIG LUČI ZA MIR

Na izbranih lokacijah prve svetovne vojne in nekaterih drugih točkah ob nekdanji soški fronti vzdolž Poti miru od Alp do Jadrana so tako na zgodovinsko pomemben dan, 24. oktobra, ko se je začela bitka pri Kobaridu, ob 11. uri prižgali luč za mir. Bovški gamsi -odrasli skavti so pred prižiganjem sveč molili križev pot od cerkve sv. Urha do sv. Lenarta. 14. križev je bilo postavljenih letos spomladi prav v spomin na tragične dogodke, ki so se zgodili pred sto leti.

Na vojaškem pokopališču prve svetovne vojne v Bovcu sta luč miru v imenu Občine Bovec prižgala tudi župan Valter Mlekuž in sodelavka Jožica Kavs.

S preprosto, tiho in spoštljivo gesto so se ob isti uri tako številni povezani poklonili spominu na vse žrtve prve svetovne vojne, se zahvalili za mir, v katerem živimo in se ponovno zavezali svojemu poslanstvu, ki je s spoštovanjem predstavljati zgodovino, sodelovati in močno krepiti vrednoto miru. Društvo 1313 je luč miru prižgalo ob pomniku na plinski napad, ki se je zgodil istega dne.

Oglejte si tudi