Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
5°C
JUTRI
16°C
0°C
Oceni objavo

PESTER KONEC TEDNA

Tudi minuli konec tedna je bil za bovškega župana Valterja Mlekuža pester, z veliko obveznosti. Med drugim se je v petek udeležil srečanja gospodarstvenikov primorske, ki je potekalo v sklopu Noči na jezeru, še istega dne je na šolskem igrišču  popoldne pozdravil udeležence MINI ATLETIKE, včeraj, v nedeljo, pa se je skupaj s kolegoma iz Občin Kobarid in Tolmin udeležil 70-letnice SK Matajur.

Na Mostu na Soči je po končani Gospodarski konferenci na temo elektromobilnosti in trajnostnega mestnega potniškega prometa v povezavi s turizmom dovolj priložnosti za klepet in druženje. Ker se je slavnostni govornik Dejan Židan zaradi neodložljivih obveznosti opravičil, je v njegovem imenu vse pozdravila poslanka v DZ RS Meira Hot, na odru pa so se zvrstili še vodja sektorja za nizkoogljično družbo na Direktoratu za energijo pri MZI Uroš Habjan, vodja projekta NEKTEO iz oddelka za okolje in energijoDeželne vlade Avstrijske Koroškemag. Christian Goritschnig, predsednica Obrtne zbornice TolminAnica Kanalec Prešeren, predstavnik GEN-I dr. Dejan Paravan in predstavnik Inštituta Metron Andrej Pečjak ter predstavnik TZ Slovenije Iztok Pipan. Pipo v sod piva sta zabila poslanca v DZ RS Meira Hot in Danijel Krivec, kot prva pa sta prerezala tudi štruco velikanko.

V pretek v pozno popoldanskem času je na šolskem igrišču za telovadnico potekala»MINI ATLETIKA«, in sicer za učence od1. do 4. razreda ter podružnično šolo Soča in Žaga. Dogodka so udeležili tudi učenci Dvojezične šole Špeter in AD Posočje. Pomerilo se je 17 ekip po 6 otrok, torej je bilo na ta dan na igrišču krepko več kot 100 otrok, učiteljev in mentorjev. Župan Občine Bovec Valter Mlekuž je v pozdravnem nagovoru izpostavil:

»Res je lepo videti toliko nadobudnih mladih športnikov skupaj, zato upam, da bomo kmalu lahko tudi v novi športni dvorani, za katero se pripravljajo projekti, tudi na tem mestu pa bomo imeli novo igrišče z 200 metrsko atletsko stezo. Čestitam organizatorjem, da ste pripeljali toliko otrok v Bovec in prepričan sem, da bo danes odličen dan za vse. Želim vam veliko uspeha, zmagajo pa naj seveda najboljši.«

V nedeljo se je župan Valter Mlekuž z županoma Občin Kobarid in Tolmin Markom Matajurcem in Urošem Brešanom udeležil praznovanja ob 70-letnici Smučarskega Kluba Matajur. Vsak izmed njih je nekdanji novinarki POP TV Maji Roš odgovoril na nekoliko bolj hudomušna vprašanja, Mlekuž pa je seveda moral odgovoriti tudi na vprašanje, kako je s projektom gradnje nove žičnice Kanin. Odgovor je bil jasen in nedvoumen:

»Tudi smučarji SK Matajur so se kalili na smučišču Kanin, zato to smučišče mora živeti naprej in omogočati tudi novim generacijam enake možnosti. Nihče mi ni verjel, ko sem obljubljal, da bomo ponovno pognali naprave in oživili smučišče Kanin. Pa sem držal obljubo in danes na Kaninu smuča skoraj 500 smučarjev. Zato mi verjemite, da bom držal tudi obljubo in bomo na Kaninu postavili nove naprave.«

Program je bil zelo prijeten, na oder so stopili tudi še živeči veterani SK Matajur, dolgoletnemu predsedniku pa so se zahvalili za njegov trud in požrtvovalnost. Mimogrede, v kulturnem programu je nastopila tudi aktualna mis Slovenije, doma z Livka, Lara Kalanj. Ob visokem jubileju so izdali tudi Zbornik, v katerem je predstavljeno celotno delovanje kluba.

Zapisal in foto: MILAN ŠTULC

Oglejte si tudi