Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
19°C
8°C
Oceni objavo

ODPRTJE PRENOVLJENEGA TRGA V RABLJU

V sosednjem Rablju so v soboto slovesno odprli prenovljeni trg, predaje svojemu namenu pa se je udeležil tudi župan Občine Bovec Valter Mlekuž, ki se je odzval na vljudno povabilo kolega Renza Zanetteja.

Slovesno predajo prenovljenega trga v Rablju so pripravili v sklopu prireditve v spomin padlim v vseh vojnah, zato so Jesenski dan, kot so poimenovali prireditev, začeli s pohodom od pokopališča do cerkvice sv. Ane, kjer je Don Alan Iacoponi daroval sveto mašo. Nato sta sledila nagovora trbiškega župana Renza Zanetteja in podpredsednika deželnega sveta FJK Stefana Mazzolinija. Oba sta poudarila, kako nujne so investicije tudi ali predvsem v krajih, kot je Rabelj, oba pa sta se za prisotnost zahvalila bovškemu županu Valterju Mlekužu.

»Občina Trbiž odlično sodeluje z Občino Bovec, še posebno županom Valterjem Mlekužem in njegovimi ožjimi sodelavci. Skupaj snujemo čezmejne projekte, med katerimi je med pomembnejšimi zagotovo usposobitev predora, ki povezuje rabeljski rudnik in Log pod Mangartom, kar bi bil pomemben del turistične ponudbe in bi pomenil oživitev obeh krajev. Načrtujemo pa tudi revitalizacijo smučišč v neposredni bližini, tako Kanin-Sella Nevea kot v povezavi z njim tudi Trbiž, Višarje Ovčja Vas in rabeljsko smučišče. Samo skupaj bomo močnejši, samo tako bomo lahko zadržali v tem okolju tudi mlade. To mora prepoznati tudi EU, zato si skupaj s kolegom Valterjem obetava tudi podporo evropskih institucij in sofinanciranje naših skupnih čezmejnih projektov. Brez teh sredstev bodo ti projekti težko izvedljivi, če ne kar neizvedljivi,« je med naštevanjem že izvedenih in načrtovanih projektov v Občini Trbiž poudaril Zanette.

Po nagovorih je sledil blagoslov prenovljenega trga in prerez traku, kljub dežju pa ni manjkalo dobre volje.

Zapisal in foto: MILAN ŠTULC

Oglejte si tudi