Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
7°C
Oceni objavo

BOVŠKI OTROCI LETOVALI V PULJU

Potem ko so Puljski otroci že letovali na Bovškem, so Bovški otroci v Pulju letovali do minule sobote. Izmenjava Bovških in Puljskih otrok je plod dogovora med županoma Občin Bovec in Pulj Valterja Mlekuža in Borisa Miletića.

»Učenci OŠ Bovec že drugo leto sodelujemo z OŠ Vidikovac v Pulju. V času prvomajskih počitnic smo gostili njihove učence, ki so preživeli prijeten teden v našem okolju. Peljali so se z raftom, sprehodili po Soški poti, obiskali muzej v Trenti in se popeljali tudi na Kanin, od 25. do 29. 6. pa smo ″Bovčani″ obiskali prijatelje v Pulju,« povesta učiteljici Daša in Andreja, ki sta spremljali bovške otroke.

Po nastanitvi pri starših njihovih otrok so morali seveda takoj preizkusiti, kako slano je morje. Peljali so jih na ogled mesta, spoznali so nekaj zgodovinskih značilnosti, areno in Puljski grad. V mestni hiši jih je toplo sprejela namestnica župana Elena Puh Belci.

»Namenila nam je nekaj prijaznih besed in vsakemu poklonila majhno pozornost. Dva dni smo preživeli na Fratarskem otoku, uživali v vodnih aktivnostih, se vozili s čolni, se preizkusili v vožnji s supi in adrenalinskih skokih v morje. Noč smo preživeli v skavtskih šotorih. Druženje in dolgi klepeti so nas spremljali dolgo v noč. Zadnji dan smo si ogledali še akvarij in se polni novih doživetij in vtisov vrnili domov,«še dodata učiteljici Daša in Andreja.

Pripravil: MILAN ŠTULC

Foto: ARHIV OŠ BOVEC

Oglejte si tudi