Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
7°C
ČET.
16°C
6°C
Oceni objavo

13. GOBARSKA RAZSTAVA V BOVCU

V preddverju Kulturnega doma Bovec je konec tedna potekala gobarska razstava, na kateri je bilo predstavljenih več kot 200 različnih gob z Bovškega.
Razstavo že tradicionalno pripravlja domačin Bojan Rot, determinator-samostojni svetovalec, zaradi izjemno bogate predstavitve gob na Bovškem in izobraževalne narave same razstave z ozaveščanjem tako najmlajših kot odraslih oseb, to razstavo že več let finančno podpira tudi Občina Bovec, prostor v Kulturnem domu Bovec pa odstopi v brezplačno uporabo.

Razstava je seveda zanimiva z več vidikov, še posebej zato, ker Bojan tudi na Bovškem vsako leto odkrije in determinira kakšno novo gobo. Mikologijo oziroma bolje ljubezen do gobarjenja in prepoznavanja gob želi približati še posebno mladim. Vsako leto si razstavo ogledajo tudi učenci Osnovne šole Bovec, kar pomeni tudi dodaten izobraževalni pristop. Seveda gre pri tovrstni razstavi tako za prikaz užitnih in pogojno užitnih kot tudi neužitnih primerkov. Ob tem Bojan Rot vsakemu obiskovalcu prijazno razloži vse o gobarstvu, pa naj si bo o samem nabiranju gob kot tudi o pripravi za hrambo oziroma pripravi okusnih gobarskih jedi.

Oglejte si tudi