Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
8°C
SOB.
22°C
8°C
Oceni objavo

AVTOBUSNI LINIJI PREKO VRŠIČA IN PREDELA

Občina Bovec je v sodelovanju z Občino Trbiž in podpredsednikom FJK Stefanom Mazzolinijem v zadnjih letih aktivo delovala pri pridobivanju dovoljenj pri italijanskih institucijah za vzpostavitev linije Bovec-Predel-Trbiž-Kranjska Gora. Za avtobusno linijo preko Vršiča pa je v sodelovanju z Občino Kranjska Gora sofinancirala nepokrite stroške za podaljšanje sezone prevozov na junij in september.

Na ta način Občina Bovec aktivno vzpostavlja trajnostno mobilnost. Letos se je uvedba linij zaradi izrednih razmer in ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa nekoliko zamaknila, s 1. julijem pa sta začeli obratovati avtobusni liniji avtobusnega prevoznika NOMAGO, ki bosta ljubitelje gora in Posočja zapeljali iz Bovca čez Vršič na gorenjsko stran ter po novem z Mosta na Soči preko Predela in Trbiža do Kranjske Gore. Povezavo Most na Soči – Kranjska Gora zagotavlja Posoški razvojni center (PRC) preko projekta Crossmoby.

Vozni red in vse vmesne postaje si lahko ogledate na spletni strani. VOZNI RED

»Linija Bovec -Vršič- Kranjska Gora je že uveljavljena, saj jo izvajamo že dlje časa in popotnike vodi čez prelaz Vršič. Pri liniji Most na Soči-Tolmin-Bovec-Predel-Kranjska Gora pa smo letos mednarodno linijo čez Predel povezali z železniško postajo Most na Soči ter zagotovili avtobus s prikolico za kolesa. Prevoz koles je brezplačen. Vsem potnikom in popotnikom želimo prijetno in udobno vožnjo ter veliko užitkov ob kolesarjenju po tem delu Slovenije,« so ob tem zapisali v sporočilu za javnost pri družbi Nomago.

Zapisal: MILAN ŠTULC

Foto: ARHIV NOMAGO

Oglejte si tudi