Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
19°C
8°C
Oceni objavo

POŽAR V STANOVANJSKI HIŠI V NASELJU BRDO V BOVCU

V soboto, 30. januarja, je nekaj po 9. uri prišlo do požara v novejši stanovanjski hiši v naselju Brdo v Bovcu. S hitro akcijo PGD Bovec, PGD Log pod Mangartom, PGD Srpenica in enote PGD Bovec iz Trente, v kateri je sodelovalo 46 prostovoljnih gasilcev z več gasilskimi vozili, so do 12.30 uspeli požar pogasiti, vendar objekt kljub temu ni več primeren za bivanje. Vodja akcije je bil poveljnik Gasilske zveze Bovec Uroš Kemper.

Med gašenjem so policisti območje požarišča ustrezno zavarovali, čez dan in v noči na nedeljo pa so skupaj z gasilci na območju požarišča izvajali občasne kontrole.

»Glede na prva zbrana obvestila in z ogledom kraja požara je bilo ugotovljeno, da je zagorelo v pritličju, kjer je vgrajena kuhinja, požar pa se je nato razširil v nadstropje nad omenjenim prostorom. V požaru je pogorela notranjost hiše (pritličje in mansarda), vključno z večjim delom ostrešja. Požar je hišo uničil do te mere, da ni več primerna za bivanje. Zaradi požara so na več mestih močno poškodovani tudi nosilni temelji objekta. Nastala je velika premoženjska škoda, po prvih nestrokovnih ocenah naj bi bilo škode za okoli 200.000 evrov. Vzrok požara bovški policisti in novogoriški kriminalisti še preiskujejo, glede na dosedanja ugotovljena dejstva pa je za zdaj tuja krivda izključena,« je v svojem nedeljskem poročilu med drugim zapisal Dean Božnik, predstavnik za odnose z javnostmi-samostojni policijski inšpektor PU Nova Gorica.

O požaru je bil obveščen tudi župan Občine Bovec Valter Mlekuž, ki si je skupaj s poveljnikom OŠ CZ Edijem Melincem nemudoma ogledal požarišče. Po pogovoru z lastnico objekta je bilo ugotovljeno, da začasnega bivališča ne potrebuje, poveljnik OŠCZ Edi Melinc pa je nemudoma priskrbel zabojnik CZ Bovec za hrambo stvari, ki v požaru niso bile uničene ali poškodovane.

To je bil na Bovškem že drugi požar v stanovanjskih hišah v manj kot enem mesecu.

Zapisal: MILAN ŠTULC

Foto: GASILSKA ZVEZA BOVEC

Oglejte si tudi