Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
6°C
JUTRI
16°C
4°C
Oceni objavo

FESTIVAL PESMI IN PLESOV

V Kulturnem domu Bovec so se v veliki dvorani Ite Rine v dveh dneh v pesmi in plesu predstavili vrtčevski otroci. Na Festivalu pesmi in plesa so se prvega dne predstavili otroci iz vrtcev Kobarid, Most na Soči, Dobrovo, Kanal ob Soči, Kojsko in Bovec, naslednji dan pa otroci iz vrtcev Bilje,Tolmin, Deskle, Solkan in ponovno Bovec.

Festival pesmi in plesa se je sicer rodil v Desklah, prva leta so ga izmenjaje pripravljali v Desklah, Solkanu in Bovcu, nato pa je na pobudo Erne Wojčicki Germovšek dobil mesto v Bovcu in ga tu že vrsto let pripravlja Vrtec Bovec.

Bovški kulturni dom je bil oba dneva napolnjen do zadnjega kotička, obakrat pa so prireditev z izvirnim pozdravom začeli otroci bovškega vrtca. Prav otroci so na oder povabili in pripeljali za mikrofon tudi bovškega župana Valterja Mlekuža. Ob besedah dobrodošlice je še enkrat potrdil že večkrat izrečene besede, da veliko dvorano Ite Rine bovškega Kulturnega doma napolnijo samo največje estradne zvezde in naši otroci:

»Ni ga zadržka, da ne bi postavil v drugi plan vseh drugih svojih obveznosti, ki jih ni malo, in se udeležil vsaj en dan tega festivala. Kje pa bomo, če ne tam, kjer so ti naši zlati otroci. Oni so naš ponos in naša bodočnost. Kot župan Občine Bovec sem nadvse ponosen tako na njih kot seveda na vse vzgojiteljice in vzgojitelje, mentorje in mentorice.  Na tem mestu se želim za njihovo delo zahvaliti čisto vsem. Ne samo našim iz Bovca, za katere smo že navajeni, da nas razvajajo ob skorajda vsaki prireditvi, temveč tudi vsem, ki ste danes prišli k nam v goste od drugod. Verjamem, da bomo oba dneva uživali v nastopih naših malčkov, še enkrat pa vam izrekam dobrodošlico v Bovcu in veliko zabave ob nastopih naših malih umetnikov,« je dejal Mlekuž prvi dan festivala.

Letos sta se festivala udeležila tudi župan in podžupan Občine Kobarid Marko Matajurc in Marko Miklavič.

Na drugi dan festivala je zaradi neodložljivih obveznosti župana pozdravne besede zbranim namenil podžupan Občine Bovec Vasja Vitez. Tudi on se je vsem organizatorjem in nastopajočim zahvalil za njihov trud in energijo, ki jo vložijo, da Festival živi in je tako dobro sprejet:

»Verjamem, da to znamo ceniti čisto vsi in da bomo danes v Bovcu skupaj preživeli lep popoldne. Seveda pa si želim, da se boste tudi sicer še večkrat vračali v Bovec.«

Nastopi vrtčevskih otrok so bili oba dneva festivala res izvrstni, skozi nastope otrok pa je ves čas izžareval ves trud vzgojiteljic in vzgojiteljev, mentorjev in mentoric, ki v pripravo otrok za tak nastop vložijo veliko več kot le svoje znanje.

 Vsem mentoricam in mentorjem so se otroci bovškega vrtca zahvalili z rožico. Ob koncu nastopa vrtca Deskle je besedo prevzela tudi pobudnica in organizatorica prvega festivala v Desklah, Heidi Jakopič:

» Ob rojstvu festivala je bilo veliko vprašanj in želja, kako se bo razvijal in kako bo napredoval. Želje pa se ti lahko uresničijo le, če imaš ob sebi ljudi, ki ti prisluhnejo. In sodelavke iz Bovca so to znale. Zato se jim želimo zahvaliti za vse delo in ves trud, ki so ga vložile v to, da Festival pesmi in plesa za predšolske otroke še živi. Drugega takega pač ni!«

Vodji Vrtca Bovec Idi Šemrov seje zahvalila s šopkom rož, kar je bilo po njenih besedah prijetno presenečenje:

»Iz srca se zahvaljujem za to pozornost in se pridružujem besedam Heidi, da brez sodelovanja in prave ekipe takega festivala ni mogoče pripraviti. Zato res iskrena hvala predvsem vsem delavkam Vrtca Bovec. Ta šopek je zanje, duhovna vodja tega festivala pa ostaja Erna Wojčicki Germovšek. Vedno nas je spodbujala, vedno je postregla s kupom idej, vedno je bila gonilna sila in nas držala pokonci, zato je ta šopek tudi zanjo, čeprav tokrat ne more biti z nami,«je podobno kot prvi dan festivala ob koncu povedala vodja Vrtca Bovec in koordinatorka festivala Ida Šemrov.

Čisto za konec je na oder stopil še ravnatelj OŠ Bovec Iztok Kenda in se tudi sam zahvalil za odlično izpeljavo festivala:

»Vsega lepega je enkrat konec in tako se za letos zaključuje tudi naš Festival pesmi in plesa. Hvala vsem, ki ste sodelovali, predvsem pa otrokom, ki so bili res izredni. Hvala tudi spremljevalcem, vzgojiteljem in staršem, da ste pripeljali otroke v Bovec. Posebna zahvala pa gre našemu vrtcu, vsem vzgojiteljicam in vzgojiteljem in seveda prejšnjemu in sedanjemu vodstvu vrtca. Velika zahvala  gre Erni Wojčicki Germovšek, saj se tudi letos vsi strinjamo, da brez nje tako uspešnega festivala zagotovo ne bi bilo. Prav ona je namreč ta festival trajno pripeljala v Bovec,  zato si želimo, da  bo prihodnje leto  spet z nami. Seveda si želim, da boste tudi vsi vi prišli tudi na Festival pesmi in plesa prihodnje leto,« je letošnji festival zaokrožil ravnatelj OŠ Bovec Iztok Kenda.

Zapisal in foto: MILAN ŠTULC

Oglejte si tudi