Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
16°C
1°C
Oceni objavo

Donacija Kolektor Kolinga za PGD in GRS Bovec

V sejni sobi Občine Bovec je, 9. 5. 2022, Gašper Matelič, direktor operative v podjetju Kolektor Koling d.o.o., predal donaciji v obliki simboličnih čekov za PGD Bovec  in Društvo GRS Bovec. Za donacijo sta se dogovorila z županom Občine Bovec Valterjem Mlekužem.

Predajo donacije je organiziral župan Občine Bovec Valter Mlekuž, Občino Bovec pa je zastopal še Jernej Leban, služba Občine Bovec za okolje in prostor. Društvo GRS Bovec sta zastopala Darjo Muznik, namestnik načelnika in Teo Žagar, tajnik, PGD Bovec pa Matjaž Černuta, predsednik in Davor Gašperčič, poveljnik.

V uvodu je Mlekuž pozdravil odločitev Kolektor Kolinga d.o.o., ki je glavni izvajalec del za gradnjo nove Športne dvorane Bovec, da donira sredstva za lokalno skupnost v višini 15.000,00€. Skupna odločitev župana Valterja Mlekuža in Gašperja Mateliča, direktorja operative v podjetju Kolektor Koling d.o.o., je bila, da je sredstva najbolj smiselno nameniti PGD Bovec in GRS Bovec, v zavedanju, da jih pravzaprav tudi najbolj potrebujeta.

»Zelo sem zadovoljen, da je najin dogovor ob začetku gradnje nove Športne dvorane o donaciji danes tudi realiziran. Na našem območju boste gradili še kar nekaj časa. Pri tem mislim tudi na to, da ste podpisali tudi pogodbo za gradnjo trgovine Spar in imate prav danes tudi uvedbo v delo in zakoličbo. Ni pa samoumevno, da se neki izvajalec odloči tudi za donacijo lokalni skupnosti, zato sem vam iskreno hvaležen.  Poudariti pa moram, da sem vesel in ponosen, da imamo v občini tako požrtvovalne ljudi,  kot so gasilci in gorski reševalci, na katere lahko računamo venomer in v vsakem trenutku. Tudi pri podiranju stare dvorane so nam v veliki meri pomagali prav oni.  Odločili smo se, da se glede na številčnost  PGD Bovec nameni 10.000,00€, GRS Bovec pa 5.000,00€. Želim si še več takih potez podjetij, ki pri nas izvajajo dela,« je župan Občine Bovec Valter Mlekuž hvaležno pozdravil gesto družbe Kolektor Koling in se zahvalil direktorju družbe.

Tudi Gašper Matelič je izrazil veliko zadovoljstvo, da so kot izvajalci na Bovškem kar konkretno prisotni :

»Glede gradnje Športne dvorane Bovec pa sem tudi sam prepričan, da bo kraju in okoliškim vasem prinesel veliko dodano vrednost. Res smo včeraj z investitorjem Spar podpisali tudi uvedbo v delo, tako da bomo v prihodnjem tednu začeli z začetnimi deli sredi maja pa z gradbenimi posegi. Glede donacije pa povem, da sam živim v takem okolju, da znam prepoznati, kako veliko pomenijo dodatna sredstva za neko prostovoljno gasilsko društvo. Poznam pa tudi delo gorskih reševalcev, zato lahko rečem, da prevečkrat pozabljamo na te prostovoljce, ki so pravzaprav namenjeni nesebični pomoči državljanom. Zato je prav, da jih pohvalimo, a tudi finančno podpremo. Sicer pa ocenjujem, da se Bovško izjemno razvija, na turističnem področju je že zdaj zelo razvito, zdaj pa je jasno, da se razvija tudi infrastrukturno. Kot tako bo še bolj odvisno tudi od požrtvovalnih prostovoljcev.«

Zahvalo za donacijo je najprej izrekel predsednik PGD Bovec Matjaž Černuta, ki pa ni pozabil povedati, da gre velika pohvala županu Občine Bovec Valterju Mlekužu, ki se na vseh ravneh trudi tudi za zagotavljanje donatorskih sredstev s strani izvajalcev del in produkcijskih hiš, ki na Bovškem izvajajo investicije ali snemajo reklame ali filme:

»V zadnji 30 letih je razvoj gasilstva dosegel tako raven, da nas počasi že prehiteva glede na naše zmožnosti. Vaša donacija predstavlja eno četrtino sredstev, ki jih potrebujemo na letni ravni za pokrivanje osnovnih stroškov. Zahvaljujoč tudi Občini Bovec se bodo zadeve nekoliko popravile, vsaj tako kaže, vendar je taka donacija, kot je vaša, za nas res izjemnega pomena. Zares prisrčna hvala! Donacijo pa prejemamo pravzaprav na zgodovinski dan, saj je na današnji dan leta 1976 potres porušil veliki del FJK in povzročil veliko škode tudi na Bovškem. Tako je v današnji gesti tudi veliko simbolike. Še enkrat hvala, pri vseh investicijah pa vam želim, da jih izpeljete brez nesreč in poškodb, kar se mi zdi posebej pomembno.«

Tudi predstavnika GRS Bovec sta izrazila hvaležnost za donacijo, ki nikakor ni samoumevna, zato pa toliko več vredna. Darjo Muznik, namestnik načelnika, je opravičil načelnikovo odsotnost, prenesel njegove iskrene zahvale za donacijo in nadaljeval:

»Mi smo zelo zadovoljni, da smo pridobili ta donirana sredstva, čeprav nimamo tako velikih finančnih težav, kot gasilci, ki predstavljajo zelo velik aparat prostovoljcev in imajo tudi veliko več tehničnih sredstev. Zahvaljujoč novemu Domu Civilne zaščite smo pridobili zelo prostorne prostore in s tem nimamo več težav. Predvsem pri večjih intervencijah se pozna, kako prav nam pridejo logistično ustrezna infrastruktura. Zahvaljujem se županu Valterju Mlekužu in Občini Bovec, ki nam zagotavlja vsako leto več sredstev, mi pa po svojih močeh skušamo to naklonjenost poplačati z našim delom in pomočjo. Med ljudmi, ki se pogovarjamo, je vedno in v vseh težavah mogoče najti rešitve. Še enkrat se iskreno zahvaljujemo za ta donirana sredstva, ki jih bomo uporabili racionalno in za prave namene. Upam in verjamem, da bomo še naprej tako dobro sodelovali, saj je dosedanje sodelovanje med našim društvom, gasilci in Občino res na visoki ravni.«

Ob slišanem je Gašper Matelič, direktor operative v podjetju Kolektor Koling d.o.o., s še večjim zadovoljstvom predal simbolična čeka, v še večjem prepričanju, da je bila odločitev prava.

Zapisal in foto: MILAN ŠTULC


Oglejte si tudi