Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
18°C
2°C
Oceni objavo

POLETIMO IZ TRBIŽA V PARIZ

Po blesteči zmagi odličnih slovenskih odbojkašev so bili ravno tako odlični navijači osredotočeni na romanje v Pariz, na finale po zlato medaljo. Izrabili so vse prometne možnosti in se odpravili po cesti in železnici, z osebnimi avtomobili, avtobusi in vlaki. Seveda jih je veliko šlo tudi po najkrajši možni poti, po zraku z letali. Na komercialni POP TV so jih v petkovem (27.9.2019) dnevniku seznanili, da je do željenega cilja možno priti tudi z leti iz letališč: Zagreb, Benetke, Trbiž, Dunaj, Gradec in Ljubljana.

Omemba letališča Trbiž mi je spet dvignila »cuker«, saj je Trbiž naš sosednji kraj in dobro vemo, da nima letališča, še športnega ne kot ga imamo v Bovcu. Na drugi strani pa drži, da ima Treviso dve, vojaško in civilno »Antonio Canova«, ki je manj kot 30 km oddaljeno od veliko bolj znanega beneškega letališča »Marco Polo«.

Spominjam se resničnega dogodka iz časov, ko smo se v našo prestolnico po opravkih in na študij vozili z avtobusi. Na avtobusni postaji v Ljubljani je gospa iz sosednje Hrvaške vprašala sprevodnika, če avtobus, zadnji tega dne, pelje do Reke. »Pelje, pelje« se je glasil odgovor in potnica se je vkrcala na avtobus. V trdi temi so prispeli do kraja Reka, nedaleč od Želina v občini Cerkno in sprevodnik je zavpil »Reka« in opozoril potnico, da je prišla do cilja. Ko ga je vprašala, kje je pa morje, se je zavedel  koliko je ura.

Očitno je brezupno opozarjanje, da Treviso ni Trbiž. Če tako piše v »stričku guglu« potem je tako in se lahko na glavo postaviš pa ne bo drugače. Mislim si, da bi v ozki Kanalski dolini zelo težko vmestili potniško letališče, ampak kaj bi se razburjali zaradi tega!

Po novem pač lahko s Trbiža potujemo po zraku v Pariz in verjetno še kam, saj ni zelo verjetno, da imajo samo eno zračno linijo. Osebno nimam nič proti letališču na Trbižu, za bovški in ves posoški turizem se z njim odpira lepa prihodnost. In ko bo še tunel...

 

 

Oglejte si tudi