Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
4°C
JUTRI
10°C
-2°C
Oceni objavo

Predaja dvigala za Danija Komaca

8. septembra 2023 je bilo pri Komacu v Dvoru zelo veselo, saj je Dani Komac, ki je zaradi multiple skleroze priklenjen na voziček, učakal prevzem dvigala, ki mu bo omogočalo izhod iz hiše. Dvigalo je blagoslovil koprski škof Jurij Bizjak, slovesne predaje pa se je udeležil tudi župan Občine Bovec Valter Mlekuž.

Pobudo za akcijo je podal Matjaž Černuta, pri Škofijski karitas pa so njegovo pobudo hitro sprejeli in izvedli akcijo zbiranja denarja, v kateri so sodelovali tudi mnogi posamezniki, društva in LK Kobarid Soča. Zastavili so si cilj, da bi bilo do konca leta dvigalo predano v uporabo, vendar je to uspelo že v začetku septembra.

Danes so v prvem delu Danijevi soigralci iz Gledališke skupine BC, katere aktivni član je bil tudi sam, vse dokler mu je zdravje to dopuščalo, pripravili nekaj utrinkov iz iger in vlog, ki jih je zaigral v številnih predstavah. Sledili so nagovori, v imenu Škofijske karitas pa je postopek od zamisli do izvedbe opisal Tihomir Busija, ravnatelj Škofijske karitas Koper. Med drugim je povedal, da je bilo zbranih kar 26.000,00€, torej 5.000,00 več, kot je bilo potrebno odšteti za investicijo. Ta sredstva bodo uporabili za pomoč pomoči potrebnim na Bovškem.

Zbrane je nagovoril tudi župan Občine Bovec Valter Mlekuž, ki se je iskreno zahvalil vsem, ki so kakorkoli prispevali k realizaciji prvotne pobude.

»Zahvaljujem se čisto vsem, posebej pa še Matjažu Černuti, da je podal pobudo. Bovčani smo že večkrat dokazali, da znamo stopiti skupaj, ko je to potrebno, vendar vedno mora nekdo podati pobudo. Vedno pravim, da je Bovec majhen kraj, a v njem prebivamo delovni in po srcu zelo dobri ljudje. Tudi takrat, ko smo načrtovali rok za izvedbo sem bil, poznavajoč ljudi, ki so zadevo prevzeli v svoje roke, prepričan, da bo zadani cilj zagotovo dosežen. Tudi ob odprtju supermarketa Mercator sem bil vesel, da so sprejeli mojo pobudo in so donacijo ob odprtju supermarketa namenili za Danielovo dvigalo. Danes se lahko vsi skupaj veselimo, da bo Dani lahko obiskal te nove trgovine. Danes je poseben dan za nas vse in verjamem, da nam bo ostal še dolgo v spominu. Danes dokazujemo, da smo predvsem ljudje, ki znamo pomagati sočloveku,« je poudaril Mlekuž in se zahvalil tudi Danijevi mami Mariji, ki tako zvesto skrbi za svojega sina, kar ob njegovem zdravstvenem stanju zahteva zelo veliko napora in ljubezni.

V nadaljevanju so predstavniki Škofijskega karitas podelili zahvalo vsem, ki so pri tem projektu najbolj izstopali, Daniju pa so podarili tudi sliko. Prav tako so se ob tej priložnosti zahvalili županu Valterju Mlekužu za sliko, ki jo je ob 200. obletnici cerkve v Soči podaril bovškemu župniku in dekanu Viljemu Čušinu, oddolžili pa so se mu za drugo sliko, ki je nastala na 29. Mednarodni likovni koloniji Umetniki za karitas.  

Novo dvigalo je blagoslovil koprski škof Jurij Bizjak, trak pa sta prerezala pobudnik akcije Matjaž Černuta in bovški župnik in dekan Viljem Čušin.

Oglejte si tudi