Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
2°C
ČET.
16°C
4°C
Oceni objavo

INVESTICIJA V DOLINI ZADNJICA ZAKLJUČENA

Občina Bovec je kot investitor v dolini Zadnjica izvedla investicijo, ki zajema ureditev parkirišča v dolini Zadnjice ter sanacijo in asfaltiranje javne poti Trenta –  Zadnjica od križišča z glavno cesto Trenta – Kranjska Gora do zapornice v dolini Zadnjica.

Dela izvaja na javnem razpisu izbran izvajalec Kolektor CPG d.o.o., nadzor izvaja podjetje EDIL INŽENIRING d.o.o., Občina Bovec pa je za investicijo namenila skupaj z DDV nekaj več kot 195.000,00 €. Sredstva je Občina Bovec pridobila iz 11. člena zakona o TNP.

S to investicijo je bilo asfaltirano prej makadamsko vozišče, preplasteno obstoječe betonsko vozišče, zraven pa je spadalo še ureditev robnih elementov vozišča, ureditev priključkov ter odvodnjavanja. Na obstoječih, delno razširjenih platojih je zdaj urejeno parkirišče, ki je razdeljeno na dva dela. V prvem delu je na desni strani skupno 23 parkirnih mest, na levi pa 15 parkirnih mest, med prvim in drugim delom pa sta še dve parkirni mesti.

V drugem delu je skupno 18 parkirnih mest levo in 21 desno. Vseh parkirnih mest skupaj je torej 79.

Postavljene so lesene cestne varnostne ograje z ustreznimi atesti, na zidovih pa je bila je bolj ustrezna postavitev leseno – jeklene ograje za pešce. Obe ograji nudita varnost in naravni videz. Na zahtevo investitorja in soinvestitorja so postavljene izključno lesene varovalne ograje iz lesa akacije oziroma tako imenovana lesena trentarska ograja.

Ob trasi so  izdelane tudi kamnite oporne konstrukcije, ki so bile mestoma poškodovane ter potrebne sanacije. Gre za izbočene suho zložene kamnite zidove, ki so v celoti ohranjeni v prvotni obliki. Občinski svet Občine Bovec je že pred časom sprejel tudi dopolnjen Odlok, ki določa pobiranje parkirnine za uporabo teh parkirišč in tudi višino parkirnine. Trenutno je parkirnino mogoče plačati preko sistema EASYPARK, kmalu pa bo tam postavljen tudi parkomat, ki bo omogočal plačilo s kovanci.

S to investicijo je urejeno še eno območje, ki zdaj omogoča urejeno parkiranje večjega števila vozil, asfaltirana cesta do zapornice pa pomeni udobnejšo in predvsem varnejšo vožnjo. Seveda pa se od uporabnikov pričakuje, da se ves čas zavedajo, da vozijo in parkirajo v zaščitenem naravnem okolju in se temu primerno tudi obnašajo.

Tekst in foto: MILAN ŠTULC

Oglejte si tudi