Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

POSLOVALNICA BANKE NKBM V BOVCU DOKONČNO ZAPRTA

25. 5. 2020 so se povabilu župana Občine Bovec Valterja Mlekuža vendarle odzvali predstavniki NKBM, vendar ne z namenom, da bi si morda premislili in bi poslovalnico v Bovcu obdržali. Vsi argumenti, predstavljeni s strani predstavnikov Občine Bovec, zakaj je bančna poslovalnica za Bovčane tako zelo pomembna, so naleteli na gluha ušesa.

Pravzaprav so se trije predstavniki NKBM oglasili le na vljudnostnem obisku in se županu opravičili za neodzivnost pred razglasitvijo njihove odločitve, vse ostalo pa je bilo odločeno že dolgo pred ukrepi zaradi koronavirusa. Svojo poslovalnico bi zaprli v vsakem primeru, koronavirus pa je njihovo odločitev le še pospešil. Tako bodo s 26. junijem 2020 poslovanje zaradi združitve poslovalnic preselili v Kobarid, do takrat pa poslovalnice v Bovcu ne bodo več odprli.

Dejstvo je, da se je lastniško-partnerska trojica ameriškega sklada Apollo Global Management, ki je lastnik NKBM in A Banke, odločila za združitev teh dveh bank in racionalizacijo poslovanja, posledično pa za zapiranje več poslovalnic po vsej Sloveniji. Zagotovo pa se za zaprtje prav poslovalnice v Bovcu niso odločili v Ameriki, temveč vodilni v Sloveniji.

»Gre zgolj za moč korporacije, ki ga navaden človek prav nič ne zanima. Najbolj nas jezi, da smo morali za namero izvedeti naključno, da nam njihovih načrtov niso predstavili pravočasno, ko bi morda skupaj lahko našli bolj sprejemljivo rešitev, temveč so nas z birokratsko suhoparnim pismom, ob obisku pa z nasmehom na obrazu, postavili pred kruto dejstvo. Edina pozitivna novica je, da so obdržali vsa delovna mesta in zaposlene premestili po drugih poslovalnicah. Seveda bomo pri Občini Bovec naredili vse, da v Bovec čim prej pripeljemo drugo Banko, saj si jo tako zaradi fizičnih oseb kot tudi poslovnih subjektov na Bovškem zaslužimo. Že ta petek imam s sodelavci prve razgovore z eno od zainteresiranih slovenskih bank, prihodnji teden pa pogovore nadaljujemo z drugimi bankami,« je po obisku predstavnikov NKBM vidno nejevoljen povedal župan Občine Bovec Valter Mlekuž.

Zapisal in foto: MILAN ŠTULC

Oglejte si tudi