Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
5°C
NED.
16°C
1°C
Oceni objavo

Bovško letališče pridobiva nove razsežnosti

Z novim letom 2020 se Letališče Bovec vpisuje tudi v novo obdobje prevoza potnikov med manjšimi letališči, prvi prilet pa je bil 2. januarja 2020, ko je na Letališču Bovec pristalo letalo z osmimi »smučarskimi« potniki.

Kot se spodobi, je bil prvi organiziran prevoz smučarjev za smuko na smučišču Kanin-Sella Nevea opravljen z domačega letališča prevoznika Aviofan v Libeličah, dobesedno z drugega konca Slovenije, do Bovca pa so z letalom Pilatus PC 6 potrebovali pičlih 35 minut. Ob tem so seveda leteli mimo vrha slovenske najvišje gore Triglav, ob prihodu v Bovec pa jim je bilo dano, da so si pred pristankom smučišče najprej ogledali s ptičje perspektive.

Na Letališču Bovec sta prve »leteče« smučarje pričakala župan Občine Bovec Valter Mlekuž in direktor Sončnega Kanina dr. Rok Ovsenik, jim zaželela dobrodošlico in se jim pridružila tudi na jutranji kavici v Kaninskih legendah. Od letališča do vstopne postaje krožnokabinske žičnice Kanin so potnike prepeljali s kombijem, celotno uslugo nudi upravljavec Letališča Bovec Aviofan.

»Tako blizu smučišča ni niti letališče v Courshevelu, pa je tam od vseh med najbližjimi smučišču. To je res velika prednost Bovca. Ker verjamemo v uspešnost projekta, bomo v kratkem pripeljali še eno udobno večje letalo s 15 sedeži in posebnim prostorom za smučarsko opremo,« je ob prvem organiziranem prevozu smučarjev iz Libelič v Bovec povedal direktor Aviofan-a Damijan Cehner, ki v prihodnje napoveduje prevoze smučarjev tudi z drugih manjših slovenskih letališč.

»Sam sem navdušen nad novostjo, saj to odpira neke nove dimenzije tako letališču Bovec, kot tudi smučišču Kanin-Sella Nevea. Pri Občini Bovec, ki je seveda lastnica Letališča Bovec, smo zelo zadovoljni z aktualnim upravljavcem, saj vedno predstavi in uvaja pomembne novosti za Bovško, seveda pa se že veselimo tudi vseh drugih predvidenih novosti v letošnjem letu. Ko bo na Letališče Bovec celostno urejeno, bo Bovec in Bovško v evropskem prostoru prav gotovo izstopal s posebno, tudi v tem primeru celoletno ponudbo,« pa je ob tem dogodku povedal župan Občine Bovec Valter Mlekuž.

Mimogrede, v treh dneh, od 31. 12. do 2. 1., je bilo na smučišče Kanin-Sella Nevea s krožnokabinsko žičnico Kanin prepeljanih nekaj več kot 3000 potnikov, če računamo še tiste smučarje, ki so na slovensko stran prismučali z italijanske strani, potem je jasno, da je bilo smučišče Kanin-Sella Nevea v teh dneh eno najbolj priljubljenih in obiskanih v Sloveniji. Krasni dnevi s pogledom na Jadransko morje na eni, na Triglav na drugi in do Grossglocknerja na severni strani, seveda pa sosmuka na naravnem snegu, odlična gostinska ponudba tako v Bum baru na smučišču, kot tudi v okrepčevalnicah Prestreljenih na vrhu in Kaninskih legendah v dolini, zagotovo zaokrožili odlično počutje obiskovalcev smučišča Kanin-Sella Neva.

Zapisal in foto: MILAN ŠTULC

Oglejte si tudi