Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
19°C
8°C
Oceni objavo

SNEŽNI PLAZOVI NA DRŽAVNIH CESTAH PREBITI

Včeraj, 25. 1. 2021 popoldne, so prebili še snežni plaz pri Mlinarici, tako kot pri drugih plazovih med Bovcem in Trento pa gre tudi pri tem zgolj za preboj za intervencijska vozila. Sicer je cesta zaradi velike nevarnosti in dela strojev za odstranjevanje snežne plazine, pomešane s skalami in drevesi, za redni promet še vedno zaprta. V tem trenutku je še vedno zaprta tudi cesta do Vasi na Skali.

Na državnih cestah so dela izvajali delavci Kolektorja CPG s kooperanti, na Vas na Skali pa je občinska cesta in tam dela izvajajo domači izvajalci, ki so tudi pogodbeniki v sklopu Civilne zaščite Bovec. Državna cesta Bovec –Log pod Mangartom- Predel je bila za redni promet odprta že včeraj od 12.00 naprej.

Poveljnik OŠ CZ Edi Melinc in župan Občine Bovec Valter Mlekuž sta bila ves čas zapore v stiku s prebivalci, ki so ostali odrezani od ostalega sveta, vendar večjih težav med prebivalstvom v času popolnih zapor doslej ni bilo. Z interventnim prebojem je zdaj do Trente omogočena dostava blaga, v primeru potrebe pa tudi dostop reševalnih vozil, cesta pa je od danes popoldne za interventna vozila prevozna tudi do izvira Soče.

PRIPOROČAMO SPREMLJANJE PREVOZNOSTI CEST NA PROMETNIH INFORMACIJAH

zapisal: MILAN ŠTULC

foto: EDI MELINC

Oglejte si tudi