Logo MojaObčina.si

Bovec

DANES
26°C
12°C
JUTRI
26°C
12°C
3213

KONTROLNA TOČKA ROBIČ OMEJENO ODPRTA

Od ponedeljka, 23. 3. 2020, je ponovno vzpostavljena kontrolna točka Robič, in sicer  za izstop in vstop v državo za občanke in občane Občin Bovec, Kobarid in Tolmin, ki so zaposleni v Republiki Italiji ter predstavnike podjetij, ko je njihov izstop oziroma vstop nujen zaradi poslovne in humanitarne dejavnosti.

Ob tem opozarjamo, da morajo vsi, ki bi želeli prestopiti državno mejo, pri sebi imeti potrdilo, s katerim na zahtevo uradne osebe izkažejo razlog za izstop oziroma vstop v državo. Nadzor na kontrolni točki bo izvajala Policija. Kontrolna točka bo odprtaod 5.00 do 23.00, kar pa se glede na oceno ogroženosti in drugih objektivnih vzrokov lahko spremeni.

Občani Občine Bovec lahko potrdilo prejmejo:

  1. neposredno na kontrolni točki ob izstopu iz države na bivšem Mednarodnem mejnem prehodu Robič, kjer mu ga bo po preverjanju namena izročila Policija ali
  2. se za informacije obrnete na ObčinoBovecna telefonski številki: 05 384 19 01 ali
    po elektronski pošti: obcina.info@bovec.si .

Potrdilo vam bo lahko izdano tudi na podlagi vaše prošnje, ki jo pošljetena elektronski naslov: obcina.info@bovec.si.

V prošnji navedite osebne podatke upravičenca (ime in priimek, rojstni datum in kraj, bivališče) oziroma podatke podjetja in osebe, ki jo pošiljate preko kontrolne točke Robič ter razlog za izdajo potrdila za prehod meje.

Valter Mlekuž, župan Občine Bovec

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi