Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
9°C
SOB.
22°C
8°C
Oceni objavo

Gradnja kolesarske poti Bovec-Čezsoča

Dela na trasi tretjega pododseka kolesarske poti Bovec – Čezsoča potekajo ves čas v skladu s predvidenimi roki, trenutno pa je podizvajalec Avtoprevozništvo Vladimir Jeklin s.p. v zaključni fazi gradnje podpornih zidov.

Na razpisu izbran izvajalec je Kolektor CPG, podizvajalec pa je Avtoprevozništvo Vladimir Jeklin s.p., ki dela izvaja hitro in kvalitetno. Trasa je razdeljena na 3 pododseke, tretji pododsek Bovec »obvoznica«- Čezsoča pa bo povečini urejen kot kolesarska steza, le deloma tudi po vozišču. Skupna dolžina tretjega pododseka je 2.53 km, od tega 1,22 km novih ločenih kolesarskih površin. Na celotnem odseku, kjer zaključujejo gradnjo podpornih zidov, bo urejena ločena kolesarska steza.

V nekdanji kanal je izvajalec za odvodnjavanje položil ustrezne odvodne cevi, s tem pa je bil pridobljen dodaten prostor za urejeno kolesarsko površino.

Občina Bovec je za investicijo iz Evropskega sklada za regionalni razvoj kot prispevek Evropske unije in pripadajoči nacionalni prispevek kot prispevek Republike Slovenije pridobila nepovratna sredstva v višini 1,9 milijona evrov.

Pripravil in foto: MILAN ŠTULC

vir: občinska spletna stran


Oglejte si tudi