Logo MojaObčina.si

Bovec

JUTRI
30°C
19°C
TOR.
28°C
19°C
3213

POLETNA ŠOLA V BOVCU LETOS BO

Pri županu Občine Bovec Valterju Mlekužu sta se 14.6.2021 oglasila direktor Poletne šole Bovec Univ.Prof.Dr. Luca Melchior in  Mag.Andrea Wernig, ki ob drugih profesorjih in slavistih sooblikuje dogajanje tako znotraj šolskega programa kot tudi spremljajočih aktivnosti.

Valter Mlekuž in njegove sodelavke Cecilija Avsenik, Romina Bradaškja in Iris Stres, so gosta z veseljem sprejeli na prvem organizacijskem sestanku za izvedbo Poletne šole v Bovcu, ki letos bo, kljub zapletenim pogojem zaradi ukrepov za zajezitev novega koronavirusa, ki so v Avstriji še bolj strogi, kot v Sloveniji.

»Lahko mi verjamete, da sem nad vašo odločitvijo, da vendarle ponovno pridete v Bovec, z eno besedo navdušen. Velikokrat se namreč zgodi, da dogodki, ki jih enkrat prekinemo, zapadejo v pozabo in se tradicija prekine. Zato me toliko bolj veseli, da tokrat ni tako, čeprav je morala lani ta tradicionalna Poletna Šola v Bovcu odpasti. To v mojih očeh pomeni dvoje, in sicer da ste zares vztrajni in znate poiskati rešitve v vseh težavah, po drugi strani pa, da smo v Bovcu dobri gostitelji in ste med nami in z nami zadovoljni tudi vi. Oboje je razlog za obojestransko veselje,« je v uvodu srečanja povedal župan Obline Bovec Valter Mlekuž.

Na tradicionalni mednarodni Poletni šoli Bovec, ki bo potekala od 18. julija do 1. avgusta 2021, bodo v dopoldanskem času potekali jezikovni tečaji slovenskega, nemškega, hrvaškega, italijanskega in furlanskega jezika, v popoldanskem času pa se odvijajo tematske delavnice, udeležilo pa se je bo 35 študentov in štirje udeleženci z Bovškega ter profesorji.

Tema letošnje poletne šole je: Deljeni spomin – kulture spominjanja/ GeteilteErinnerung – Erinnerungskulturen / Memoria (con)divisa – Culture della memoria / Memorie (con)dividude – Culturis de memorie/ Podijeljenosjećanje – kulture sjećanja.

Kot že vsa leta doslej, bo Občina Bovec za izvedbo Poletne šole v Bovcu namenila prostore Kulturnega doma Bovec, Stergulčeve hiše in Osnovne šole Bovec, financirala pa bo tudi izlet po Bovškem. Program je sicer določen, podrobneje pa bomo o tem pisali ob začetku Poletne šole Bovec 2021.

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi