Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

NAGOVOR ŽUPAN OBČINE BOVEC VALTERJA MLEKUŽA

Spoštovani občanke in občani, glede na aktualno situacijo in epidemijo koronavirusa, ki nevarno ogroža naše zdravje v najhujših primerih tudi življenja. Pozivam vas, da res upoštevate navodila, uredbe, odloke in druge napotke, kot edino možno pot, da zajezimo širjenje koronavirusa.

Prosim vas, da smo vsi solidarni, da s svojo lahkomiselnostjo nihče ne ogroža zdravja drugih. Verjamem, da bomo skupaj zmogli tudi tokrat. Občina Bovec in v njenem imenu tudi jaz kot župan, smo morali sprejeti nekatere težke odločitve. A smo jih sprejeli, ker je bilo to nujno.

Še pred razglasitvijo epidemije smo s sodelavci, poveljnikom OŠCZ Bovec Edijem Melincem, vodstvom Sončnega Kanina in ravnateljem OŠ Bovec načrtovali nekatere ukrepe, da bi zaščitili zdravje prebivalcev in obiskovalcev Bovškega, predvsem pa zdravje naših otrok. Prvi v Sloveniji smo zaprli smučišče Kanin, da smo tako zaščitili zdravje zaposlenih in seveda uporabnikov. Z razglasitvijo epidemije v Sloveniji pa je bila tudi uradno aktivirana Civilna zaščita Občine Bovec.

V teh dneh se zopet kažeta solidarnost in požrtvovalnost naših prostovoljcev, zato se že zdaj želim zahvaliti vsem, ki že delujete v dobrobit skupnosti, naših občank in občanov. Iskrena hvala tudi številnim institucijam in družbam, ki ste ponudili svojo pomoč.

Stanje je resno! Vendar se moramo zadev lotiti brez panike, a z modrostjo in upoštevanjem vseh navodil. Sporočilo OSTANIMO DOMA, je trenutno eno najpomembnejših. Primorani smo bili zapreti tudi šole in vrtce, zato pozivam vse starše, da zdaj poskrbite za svoje otroke bolj kot kadarkoli poprej. To niso počitnice. Zato vas prosim, da jih čim bolj zaposlite doma, da onemogočite druženje z vrstniki na domu in jih ne pošiljate na igrišča k skupinskim igram. K sreči imamo izjemno naravo, kamor se lahko zatečemo, kamor lahko odidemo na sprehod. Vendar samostojno in ne v skupinah.

Na naši spletni strani in na KATV najdete vse potrebne informacije. Ker pa se zavedam, da predvsem starejši ne uporabljajo interneta, prosim njihove sorodnike, ki internet uporabljate, da te informacije prenesete tudi vašim staršem, nonam in nonotom.

Vse potrebne službe so na delu, hrane je v trgovinah s prehrano dovolj, za tiste, ki so jim že doslej nosili hrano na dom, je poskrbljeno. Skratka, življenje teče dalje, čeprav na drugačen način in čeprav se je javno življenje ustavilo.

V občini Bovec do danes (17. 3. 2020, do 12.00) še nimamo potrjenega primera z okužbo s koronavirusom. Skupaj poskrbimo, da tako tudi ostane, da si bomo lahko čim prej ponovno prijateljsko stisnili roke in bo na te težke trenutke ostal samo še spomin.

SKUPAJ ZMOREMO VSE!

Valter Mlekuž, župan Občine Bovec

 

 

 

Oglejte si tudi