Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
0°C
PON.
14°C
4°C
Oceni objavo

Dva koncerta ob Kaninskih legendah

Občina Bovec je ob Velikem šmarnu pripravila dva glasbenega večera, tokrat izjemoma na parkirišču A postaje krožnokabinske žičnice Kanin ob Kaninskih legendah, na katerih sta koncertno nastopila v petek Ansambel Kvatropirci in v soboto Ansambel Sašo Avsenik.

Dva izjemna glasbena večera bi seveda v normalnih časih privabila na prizorišče množico obiskovalcev, tokrat pa zaradi navodil NIJZ in pridobljenega dovoljenje za največ 150 poslušalcev, to pač ni bilo mogoče. V organizaciji Občine Bovec in izvedbi Kulturnega doma Bovec je bil prireditveni prostor pripravljen v skladu z navodili, udeleženci pa so v dveh večerih lahko uživali v vrhunskem izvajanju dveh različnih glasbenih žanrov.

»Srce se nam trga, ko pomislimo na vse prireditve v prejšnjih letih, ko smo v organizaciji in s financiranjem Občine Bovec ter profesionalni izvedbi Kulturnega doma Bovec skozi vse poletje pripravljali številne prireditve in bi si takih večerov želeli tudi letos. Vendar je zdravje na prvem mestu in zato je letošnje leto tudi v tem smislu posebno. Kljub vsemu pa smo tako za domačine kot turiste želeli pripraviti vsaj nekaj vrhunskega in parkirišče ob Kaninskih legendah je dovolj veliko, da smo z upoštevanjem števila udeležencev in predpisanih razmikov med njimi lahko pripravili vsaj ta dva izjemna večera. Pohvale Blažu, Robiju in Iris iz KD Bovec ter osebju Kaninskih legend. Ob tej priložnosti pa se želim zahvaliti tudi tistim, ki so samoiniciativno nastopali s solističnimi glasbenimi vložki na bovškem trgu. To je bil res pomemben doprinos k posebnemu vzdušju na »buškem placu«, na katerem je že vse poletje vsak večer zelo živahno,« je povedal župan Občine Bovec Valter Mlekuž.

Ob Kaninskih legendah in Bum baru pod Prestreljenikom tudi sicer z dodatno ponudbo razveseljujejo obiskovalce oziroma potnike s Kaninsko žičnico, zato je tudi obisk Kaninskega pogorja toliko bolj prijeten in poln presenečenj. Mimogrede, v poletnem času vsak potnik dobi tudi brezplačno stekleničko vode.

Zapisal: MILAN ŠTULC

 

Oglejte si tudi