Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
1°C
SOB.
17°C
7°C
Oceni objavo

Bovški poletni večeri na placu

V soboto, 17. 7., so se na »Bušǝkm placǝ« (bovškem trgu) začeli Bovški poletni večeri, na prvem pa je nastopil ansambel Harmonk N Roll. Že na prvem glasbeno obarvanem večeru se je pokazalo, kako zelo željni zabave in druženja so ljudje.

Bovški poletni večeri so zamisel župan Občine Bovec Valterja Mlekuža, v nekaj letih, odkar jih Občina Bovec prireja, pa so se dodobra prijeli in so jih vzljubili tako domačini kot tudi domači in tuji gostje. Občina Bovec za izvedbo iz proračuna tudi letos namenja 30.000,00€, izvaja pa jih Kulturni dom Bovec. Vodja KD Bovec Iris Stres poskrbi za izbiro nastopajočih skupin vseh žanrov, vodja tehnike Robert Kokošin pa za ozvočenje in tehnično izvedbo v celoti.

»Tudi to, da smo vedno finančno podprli potrebe našega Kulturnega doma in predvsem v zadnjih nekaj letih financirali tudi nabavo vse potrebne tehnične opreme za izvajanje tudi najzahtevnejših prireditev, se je na koncu izkazalo za pravilno odločitev, saj nam danes ni treba več najemati in plačevati ozvočenja, ker za to poskrbi kar Robert, na ta način prihranimo kar nekaj denarja, izvedba pa je vedno brezhibna. Bovško je v teh dneh polno turistov in zato je prav, da se na našem glavnem trgu lahko tudi poveselijo in uživajo ob nastopih različnih glasbenih in drugih skupin. Seveda pa je na vsakem posebej odgovornost,  da izpolnjuje pogoje PCT, ki so tudi na teh prireditvah na prostem še kako pomembni, če želimo ostati še naprej belo območje,« pove župan Občine Bovec Valter Mlekuž, ki se je prve prireditve udeležil tudi sam.

Letošnji Bovški večeri bodo svoj epilog doživeli 23. avgusta, in sicer s slovitim Festivalom src (Festival dei cuori), ki ga Občina Bovec prireja v sodelovanju s pobrateno Občino Čenta in bo letos zaradi že znanih omejitev zaradi Covida 19 izveden nekoliko kasneje, kot po navadi. Pričakujemo najboljše folklorne skupine sveta, v upanju, da se do takrat nič ne zalomi, med njimi pa sta udeležbo že potrdili skupini iz Avstralije in Mehike. Prav tako bodo na bovškem trgu nastopili sloviti Sbandieratori iz Rima, za ostale skupine pa še čakamo potrditve.

Prireditve bodo ob četrtkih, petkih in sobotah, vedno ob 20.30,  napoved dogodkov in imena glasbenih in drugih skupin pa najdete TUKAJ

Zapisal in foto: MILAN ŠTULC

Oglejte si tudi