Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
5°C
JUTRI
16°C
0°C
Oceni objavo

Gradnja kolesarske poti Bovec - Čezsoča napreduje

Gradnja kolesarske poti Bovec – Čezsoča se nadaljuje na tretjem pododseku ob glavni cesti proti Čezsoči. Trasa je skoraj v celi dolžini izkopana, od mostu navzgor že gradijo kamnito-betonske zložbe.
Asfaltiranje že urejene trase kolesarske poti na drugem pododseku se je zamaknilo zaradi nujnosti izvedbe drugih del ob novogradnjah trgovskih centrov v Bovcu in pomanjkanja razpoložljivosti polagalcev asfalta. Sicer pa je na tem delu vse pripravljeno za polaganje asfalta, ob kolesarki pa je že lepo zatravljeno.

Trenutno potekajo dela na tretjem pododseku proti Čezsoči, ob izkopu trase, ki je zdaj jasno vidna, pa od spodaj navzgor že gradijo kamnito-betonske zložbe.

»Razen zamika pri asfaltiranju drugega pododseka kolesarske poti, proti Čezsoči poteka vse v skladu z načrti in pričakovanji, z deli pa bo izvajalec nadaljeval, vse dokler bodo to dopuščale vremenske razmere. Jaz verjamem, da bomo imeli do poletja prihodnjega leta projekt zaključen, kot predvideva tudi pogodba,« potek gradnje kolesarske poti ocenjuje župan Občine Bovec Valter Mlekuž.

Izvajalec del, izbran na javnem razpisu, je Kolektor CPG, podizvajalec Avtoprevozništvo Vladimir Jeklin s.p., investitor pa je Občina Bovec. Ta je v ta namen iz Evropskega sklada za regionalni razvoj kot prispevek Evropske unije in pripadajoči nacionalni prispevek kot prispevek Republike Slovenije pridobila nepovratna sredstva v višini 1,9 milijona evrov.

Zapisal in foto: MILAN ŠTULC


Oglejte si tudi