Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
5°C
Oceni objavo

BOVŠKI STAROSVETNI SMUČARJI V WAGRAINU

Starosvetni smučarji »EMAVS« Kanin Bovec so se tudi letos udeležili tekme v avstrijskem mestecu Wagrain, kjer jih vsako leto toplo sprejmejo in pripravijo zanimivo tekmo, ki se je udeležujejo starosvetni smučarji iz več držav.

Bovški starosvetni smučarji se tako tudi letos niso izneverili tradiciji, da je bilo tradicionalno srečanje v Wagrainu, nedaleč stran od Salzburga, zanimivo in pestro, pa zagotovo ni treba posebej zapisati. Bovški »starosvetniki« se udeležujejo številnih tekem po Sloveniji, in sicer na Predmeji, Kopah, Voglu, Golteh, Ptuju, v Škofji Loki, Logatcu, Cerknem in Kropi, večkrat pa se podajo tudi po Avstriji, in sicer v Mürzzuschlag, Zell am See,  Ebensee in Wagrain.

Največkrat so bili v Wagrain-u, kjer so se, kot rečeno, izkazali tudi letos. Svojo starodobno opravo, opremo in smučarsko znanje so letos pokazali Edi Terlikar, Adriano Sovdat in skupina, ki je predstavljala avstrijske vojake na smučeh, ki so jo sestavljali Mišo Košmrl, Miloš Domevšček, Ivo Ivančič, Mitja Cuder in Rene Zorko.

»Zelo smo zadovoljni, da se lahko udeležujemo srečanj tudi izven meja Slovenije, saj ob tem, da druženje vedno prinaša nova prijateljstva, na zelo izviren način promoviramo Bovec in Bovško. Ne nazadnje pridejo starosvetni smučarji iz krajev, kjer tekmujemo, tudi na tekmo na Kaninu. Zasluga, da smo se tudi letos lahko udeležili tekme v Wagrainu, gre županu Občine Bovec Valterju Mlekužu, ki je odobril plačilo prevoza s strani Občine Bovec. Zato smo županu in Občini zelo hvaležni in se tudi na tem mestu iskreno zahvaljujemo. Seveda pa lokalnim oblastem v krajih, kjer tekmujemo, vedno prenesemo tudi pozdrave našega župana Mlekuža,« je ob vrnitvi v Bovec povedal vodja starosvetnih smučarjev »Emavs« Kanin Bovec Edi Terlikar.

Starosvetne smučarje je spremljala tudi predstavnica Zavoda Dolina Soče oziroma TIC-a Bovec Tatjana Wojčicki, ki je poskrbela za dodatno promocijo Bovškega in celotne doline Soče.

Oglejte si tudi