Logo MojaObčina.si

Bovec

DANES
18°C
1°C
JUTRI
10°C
0°C

Koncert komorni orkester NOVA

2865
Organizator: Triglavski narodni park
Deli


Vabimo vas na koncert orkestra Nova!

Komorni orkester NOVA izhaja iz mladinskega orkestra NOVA filharmonija iz Nove Gorice, ki je z letom 2017 ubral novo pot in se po več letih delovanja pod dirigentskim in umetniškim vodstvom pedagogov Jurija Križniča Simona Perčiča, ki sta v orkestru s svojim delom in pripadnostjo pustila neizbrisen pečat, podal v muziciranje brez dirigenta. Umetniško vodenje orkestra so tako prevzele članice Godalnega kvarteta NOVA, ki svoje znanje izpopolnjujejo na Akademiji za glasbo v Ljubljani (Mojca Batič, Barbara Grahor, Ana Cotič, Polona Soban).

Orkester deluje kljub raznolikosti članov zelo homogeno. Za veliko mladostne energije in norčavosti poskrbijo dijaki in študentje, starejši ljubitelji glasbe in profesionalni glasbeniki pa pridajo orkestru potrebno resnost, zbranost in izkušnje. Ravno pravšnja mera obojega je recept za pozitivno vzdušje, sproščenost in kvaliteto, ki jo občutijo tudi številni solisti in zbori, ki z orkestrom sodelujejo. Orkester s svojim delom predstavlja nadgradnjo dela severnoprimorskih glasbenih šol ter dopolnitev in širjenje glasbenih obzorij najbolj zagrizenim godalcem, ki sicer predstavljajo godalno jedro simfoničnega orkestra NOVA filharmonija, delujočega v istem društvu.  

 

ZAKAJ TAKO »NA HITRO«?

Ansambel se je tik pred zdajci odločil za intenzivne vaje v Domu Trenta in v sklopu tega bi svoje sveže pridobljeno znanje in izkušnje preizkusili tudi pred publiko.

 

Prijazno vabljeni!

       


 

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!