Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Urejana razgledna ploščad na zahodni peti viadukta in miniaturni park pri stari železniški postaji

V marcu sta bila v sklopu projekta Tematski park in spominska pot Borovniškega viadukta, ki je sofinanciran s strani Evropskega sklada za regionalni razvoj, urejena razgledna ploščad na zahodni peti Borovniškega viadukta in miniaturni park pri spomeniško zaščiteni lipi nasproti nekdanje železniške postaje. Za to, da je prišlo do izraza mogočno pročelje pete viadukta in da je s ploščadi nemoten razgled, je bila iz neposredne okolice odstranjeno rastlinstvo oz. drevje. Da ne bi kazil parka pri stari lipi pa je bil nekoliko prestavljen ekološki otok na Miklavičevi cesti. 
Še nedokončano razgledno ploščad na peti Borovniškega viadukta so 3. marca prvič obiskali tudi učenci OŠ dr. Ivana Korošca Borovnica. Skupaj z učiteljicami so bili navdušeni nad razgledom.
Ob jasnem vremenu se s ploščadi lepo vidi ne le skoraj celotna Borovniška dolina s hribi, ki jo obkrožajo ter del Ljubljanskega barja, Polhograjski Dolomiti in Škofjeloško hribovje, temveč oko lahko seže od očaka Triglava do Grintavca, vidijo pa se tudi Blegoš, Stol in greben Košute. Vabljeni k obisku. Razgledna ploščad je predstavljena tudi v pred kratkim izdani publikaciji Braneta Trnovška Razgledni stolpi Slovenije, ki jo je izdala Geodetska družba.
Končana so bila tudi dela na »dijaški poti« med Zalarjevo cesto in Ramovševo ulico. Del dijaške poti od Ramovševe ulice do dostopne poti na razgledno ploščad pa bo v aprilu v sodelovanju s Planinskim društvom Borovnica uredilo Turistično društvo Borovnica. (ou)

Oglejte si tudi