Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Noč na Vrhniki tokrat samo s slovenskimi izvajalci

Vrhnika, 15. junij – Noč na Vrhniki morda res ni najdaljša noč v letu, je pa najmnožičneje obiskana. Več tisoč obiskovalcev je v okviru Argonavtskega festivala prišlo »žurirat« pod veliki oder v športnega parka, kjer so se na devetnajsti noči zapored tokrat zvrstili samo slovenski izvajalci. V drugo leto polnoletnosti je prireditev stopila s starimi znanci, ki so v preteklosti najbolj navduševali. Po uvodnem nastopu Anzheta so publiko najprej dvignili na noge člani idrijske zasedbe Kingston. Do polnoči, ko je nebo razsvetlil ognjemet, so zabave željne obiskovalce navduševali ljubljanski rokerji skupine Big Foot Mama, za njimi pa je na oder stopil Jan Plestenjak, nedavno izbrani fatalni moški, ki je sposoben napolniti tudi največji hram slovenskega športa - Areno Stožice. Največji žur na Vrhniki so zaključili nesporni kralji žurov, veselic in jadranskih teras – člani zasedbe Mambo Kings. 

Čeprav je Noč na Vrhniki namenjena odrasli publiki, ne gre spregledati, da je zgodnji večerni uvod potekal v znamenju programa za mlajše, to je z otroško predstavo, plesno delavnico "Zapleši z Urško" in nastopi plesne šole Urška Vrhnika, nastopom Plesne šole 5-ka in cheer skupine Žabice. Urškine tekmovalne plesne skupine pa so se predstavile na velikem odru tudi v kasnejšem večernem programu pred in po skupini Kingston. Prvič pa je več tisoč glavo na Noči na Vrhniki nagovoril tudi župan Daniel Cukjati.
Noč na Vrhniki, ki skoraj ohromi mestno jedro in napolni okoliške gostinske obrate do zadnjega kotička, je ena redkih tako velikih prireditev brez vstopnine. Če se vam je zdela tokratna noč vrhunska, počakajte na jubilejno 20. Noč na Vrhniki, za katero organizator, prireditvena agencija Interplan v sodelovanju z Zavodom Ivana Cankarja, obljublja, da bo nepozabna.



Gašper Tominc, foto: GT

Oglejte si tudi