Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
2°C
SOB.
12°C
4°C
Oceni objavo

Spoštovani občani in občanke!

Za nami je še eno leto, ko se nismo mogli družiti po svojih željah in je bilo tudi javno življenje v občini zelo okrnjeno. Pa vendar z vidika razvoja občine to leto lahko označimo kot uspešno. Obnovili smo precej občinske komunalne, športne in spomeniško-kulturne infrastrukture, podpisali pogodbi o rekonstrukciji državne ceste med Borovnico in odcepom za gasilski dom na Bregu ter sofinanciranje izgradnje kolesarske povezave iz sredstev EU in državnega proračuna. Pod streho smo spravili tudi študijo o zmanjšanju poplavne ogroženosti občine in dokument identifikacije investicijskega projekta gradnje vodovoda v Kotih. S tem smo si zagotovili rezervni vodni vir ter druge za razvoj občine pomembne dokumente. Izboljšali smo vzdrževanje komunalne, športne in druge infrastrukture. Izboljšali smo tudi prometno varnost v občini.
Vse to ne bi bilo mogoče brez razumevanja in podpore večine članov občinskega sveta. Tudi občinska uprava je dovolj uigrana in kadrovsko izpopolnjena za soočanje z zahtevnimi izzivi priprave in izvedbe ter administrativnega in finančnega poročanja za večje razvojne projekte. To in dosedanji uspehi nam sicer ne omogočajo spanja na lovorikah, temveč so obenem dobra osnova in izziv za uspešno razvoj v evropski finančni perspektivi, ki se praktično začenja in v kateri je zaradi ukrepov premagovanje koronske krize veliko novega in še marsikaj nedorečenega.
Skoraj dve leti stalnega prilagajanja na hitro spreminjajoče se ukrepe za zmanjšanje obolevnosti za COVID-19 sta seveda pustili svoj pečat tudi na psihološki ravni.
Ob koncu leta želim poudariti tudi to, da smo se v naši občini na izzive obvladovanja koronske krize odzvali predvsem z razumevanjem, strpnostjo in solidarnostjo, za kar gre zahvala vsem, ki ste oz. smo k temu prispevali. Kot skupnost nas je ta kriza nedvomno okrepila in iz nje izhajamo močnejši, ne da bi se zato odpovedali razlikam v mnenjih, pričakovanjih, interesih in prioritetah. In to je najboljša osnova, da vam lahko iz srca in z upanjem, da se bodo želje uresničile, voščim vesele božično-novoletne praznike ter vse najboljše in predvsem trdnega zdravja v novem letu 2022!

Župan Bojan Čebela

Oglejte si tudi