Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
7°C
SOB.
23°C
7°C
Oceni objavo

Pomladne aktivnosti Ajde

V društvu podeželskih žena Ajda se vedno nekaj dogaja, če ne odmevno, pa vsaj med štirimi stenami domov naših članic. Naše pridne ročice in učene glave vedno nekaj brkljajo in ustvarjajo. Tako smo 14. marca organizirale in poslušali zanimivo predavanje zelo znane turistične vodičke,  pisateljice ter ljubiteljice slovenske dediščine Alenke Veber z naslovom Kdor se čebel boji, medu ne dobi. 16. marca smo organizirale kuharski tečaj z naslovom Spomladanski jedilnik pod mentorstvom priznanega kuharja Roberta Mrzela.  V manjšem številu smo se udeležile tudi občinske čistilne akcije 30. marca. 
Aprila smo organizirale delavnico ročnih spretnosti z naslovom Izdelovanje velikonočnih okraskov iz gline pod vodstvom lončarke NPK Nataše Pezdir – Unikati Nati. Gospa nam je na zelo prijeten in zanimiv način predstavila delo lončarja, predvsem pa so naše ustvarjalne roke uživale, ko so gnetle in oblikovale glino. Udeleženci (14) smo se najbolj razveselili svojih izdelkov na velikonočno soboto, ko nam jih je gospa Nataša dostavila, da smo jih še pravočasno  uporabili za velikonočno okrasje. 17. aprila smo organizirale delavnico z naslovom
Izdelovanje naravnih krem za sončenje in repelenta proti klopom ter naravnega škropiva za rastline pod vodstvom Vanje Troha – Naturalina s.p., ki za nas vselej pripravi zelo zanimive »coprnije«. Udeležilo se je je 10 članic.

V prihodnjih dneh oz. mesecih pa nas že pričakujejo dnevi, ko bo treba vse znanje in kuharske spretnosti prikazati tudi na stojnicah, tako v Ljubljani kot v Borovnici, zato vabljeni, da nas obiščete.

Za DPŽ Ajda Tina Mazi, predsednica

Oglejte si tudi