Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

Počitniške pravljične urice v naravi

Ljubitelji pravljic smo se tudi letos poleti trikrat srečali na pravljičnih uricah na prostem. Tik pred koncem šolskega leta smo brali in ustvarjali na Košutovem vrtu. Naučili smo se, kdo je »čuden ptič« in izdelali vsak svojega papirnatega ptička na vrvici. Zabava s spuščanjem pisanih ptičev na koncu pravljične urice je bila zagotovljena.

Julija smo pred hudo vročino pobegnili v Pekel, kjer smo v prijetnem hladu prebirali morske pravljice. Ladjic, ki smo jih izdelali, tokrat nismo spuščali po mlinu, saj vode ni bilo, so se pa otroci z njimi zabavali pri potoku. Tudi prostora za igre z žogo je bilo dovolj in čas nas res ni preganjal.
Zadnjo poletno pravljično urico smo imeli avgusta na Bregu, na igrišču pod kostanji. Prebirali smo slovenske pravljice in urico namesto z ustvarjanjem zaključili z otroškim ljudskim plesom in igranjem na igrišču. V eni od pravljic smo izvedeli, da si lahko s kopičenjem malih laži nakopljemo cel kup dela in je bolje po pravici povedati, kdo je pojedel čokolado. Da ne bi doma kakšna čokolada izginila iz omare, smo si jo privoščili kar na igrišču.

Knjižničarki sva veseli, da ste se poletnih pravljičnih uric udeležili v tako velikem številu. Jeseni pa otroke, stare od štiri do sedem let, vabiva na pravljične urice v knjižnico. Kot vsako leto bodo tudi letos potekale ob ponedeljkih popoldan od 17.00 do 17.45. S pravljičnimi uricami bomo začeli v ponedeljek, 7. oktobra.

Oglejte si tudi