Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
7°C
SOB.
23°C
7°C
Oceni objavo

Praznični čas pri Sovicah

V veseli december smo vstopili z okrasitvijo naše igralnice in postavitvijo novoletne smrečice, ki nam je pričarala čarobno vzdušje. Poleg okraskov, ki smo jih izdelali v vrtcu, so otroci prinesli okraske tudi od doma. Skupaj smo občudovali njihove barve, oblike, izdelavo ter simboliko, saj so na neki način ti okraski povezali vrtec in naše družine. Pod našo smrečico smo posneli skupinsko praznično fotografijo, s katero smo okrasili voščilnico ter vanjo zapisali lepe želje. Z voščilnico smo se odpravili na pošto, kjer nas je prijazno sprejela mamica enega izmed naših otrok ter opremila naše pismo z znamkami. Gotovo vas zanima, kam smo poslali pismo. Pismo je odšlo na pot v daljno Ameriko. Med naše Sovice smo namreč jeseni sprejeli dečka, ki se je k nam priselil iz Amerike, zato smo pisali pismo njegovi babici in dedku. Voščila bosta gotovo vesela, mi pa smo priložnost izkoristili tudi za pogovor o tem, kako pismo potuje od naslovnika do pošiljatelja.
Ker je mesec december tudi čas, ko nas obiščejo trije dobri možje, smo temeljito pospravili igralnico, za vsak primer, če se bo kateri od njih slučajno oglasil tudi v vrtcu. Prvi je mimo naših oken prišel Miklavž ter nam v družinskem kotičku pustil darilo, ki smo ga po naključju odkrili šele sredi dopoldneva. Koliko veselja in navdušenja je bilo! Še posebno, ker je Miklavž natančno vedel, o čem smo se pogovarjali novembra (dinozavri), zato nam je prinesel knjigo o dinozavrih.

Vsak dan smo ob prazničnih pogrinjkih in soju svečk imeli svečani zajtrk in kosilo. Pripravili smo adventne venčke s svečkami za namizno dekoracijo, izdelali novoletne voščilnice ter snežne krogle iz steklenih kozarcev. Naučili smo se nekaj božičnih in zimskih pesmic tako v slovenskem kot tudi v angleškem jeziku. Sledila je peka piškotov za naše babice in dedke, ki so nas obiskali ob dnevu odprtih vrat. Skupaj smo izdelovali novoletne smrečice, s katerimi smo okrasili igralnico in garderobo. Tako kot vsak mesec smo poskrbeli tudi za okrasitev šolske jedilnice, kjer so naši kuharji vedno znova presenečeni nad našimi idejami.

V dvorani kulturnega doma smo si ogledali predstavo ter se razveselili obiska Dedka Mraza, ki nam je prinesel veliko vrečo daril. Učenke OŠ in knjižničarka so nas povabile na obisk v knjižnico, kjer so nam s pomočjo japonskega gledališča kamišibaj predstavile nekaj zimsko-božičnih zgodb. Po programu smo jih povabili na čaj in piškote v našo igralnico, kjer so nam učenke pripovedovale, kako jim je vrtec ostal v lepem spominu. Na kratkem obisku smo gostili učence prvega razreda. Za zaključek prazničnega decembra smo pripravili srečelov, kjer so si otroci preko žreba izmenjali drobna darilca. Nismo pa pozabili niti na našega vrstnika, ki je zaradi bolezni moral ostati doma, narisali smo mu risbice ter mu jih posredovali. V tednu pred počitnicami smo imeli plavalni tečaj v Logatcu. Kljub temu da smo imeli zaradi tega na voljo manj časa za praznične dejavnosti, smo vseeno našli čas tudi za pravljice, pogovor in crkljanje.

 

D. L.

 

Oglejte si tudi