Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
15°C
2°C
Oceni objavo

Maj v vrtcu v Borovnici

Mesec maj se je pričel zelo aktivno. Vrtčevske skupine so pričele z urejanjem vrtička, ki je zahteval kar nekaj truda – otroci so s svojimi vzgojiteljicami kopali, sadili, sejali, pobirali kamenčke in se ob tem učili novih stvari. V vrtcu so odmevale nove pesmice, v garderobah so bili obešeni novi likovni izdelki otrokKljub muhastemu vremenu smo dobre volje raziskovali naravo in živali. Zato smo se skupaj z naravo prebujali in jo opazovali. Posijalo je nekaj več sonca in zunaj je postalo topleje in opravili smo kar nekaj zunanjih aktivnosti, od pohodov za Mali sonček, do vožnje s kolesi. Strokovne delavke smo otrokom ponudile različne vsebine, ki so pripomogle k temu, da so otroci aktivno razmišljali in sodelovali pri spoznavanju novih stvari. 
Konec meseca maja pa so se skupina Želvice in nekaj otrok iz Pravljične vasi, Zvezdice, Rožice in Lisičke odpravile na težko pričakovani tabor na kmetijo na Četeno Ravan. Otroci so med tridnevnim bivanjem opazovali živali, jih hranili, kosili travo in se vozili z vozom, jahali ponija, pekli kruh, spoznali delo lovca, naredili kres in se odpravili na daljši pohod skozi čarobni gozd do Starega vrha nad Škofjo Loko. 
Otroci so bili nad dejavnostmi izredno navdušeni in so zvedavo in veselo spremljali delo kmetov, ki živijo tam gori. Seveda pa so med vsemi temi dejavnostmi imeli tudi čas za igro, ki jim ga je zagotavljalo veliko igrišče in osupljivi razgledi ter lepo vreme.

N.S.

 

Oglejte si tudi