Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

4. osnovnošolski španski festival HOLA CHICOS

V sredo, 23. aprila, je na naši šoli v večnamenskem prostoru potekal že 4. osnovnošolski španski festival HOLA CHICOS. V prijetnem in temperamentnem španskem duhu smo se družili od 16. ure do 18.15. Španski festival je potekal pod okriljem Slovenskega društva učiteljev španščine (SDUŠ) ter OŠ dr. Ivana Korošca Borovnica. Ob 18. uri smo zapeli tudi festivalsko himno ¡HOLA CHICOS!, ki je bila prijavljena še v širši kontekst festivala Noč knjige kot dela svetovnega dneva knjige in avtorskih pravic. Ob tej priložnosti smo začetek festivala posvetili največjemu španskemu pisatelju, Miguelu de Cervantesu.

Na festivalu je sodelovalo 15 osnovnih šol iz vse Slovenije (pripeljali so se celo iz Idrije, z Vranskega-Tabora, iz Šenčurja itd.) z različnimi točkami – pevskimi nastopi, igranimi prizori, lutkovnimi predstavicami, filmom, kombinacijo petja, igre in videa … ogledali pa smo si lahko tudi plesno-glasbeni nastop skupine flamenka CoraViento. Za sestavo programa in povezovanje prireditve je poskrbela OŠ dr. Ivana Korošca Borovnica, moderatorki pa sta bili učenki španščine, Tinkara Pečlin in Tinkara Susman. Tudi sicer so bile med nastopajočimi učenke španščine naše šole: poleg ravnokar omenjenih še Zala Mele, Nika Pristavec, Nika Korošec, Ana Klaj in Ina Prosen. Izkazale so se kot odlične igralke, kot povsem avtentične Španke, in sicer z igro Cenicienta en el mundo paralelo (Pepelka v paralelnem svetu).

S prisotnostjo in tudi pozdravnim nagovorom so nas počastili ravnatelj šole g. Daniel Horvat, župan Občine Borovnica g. Andrej Ocepek, evropska poslanka ga. Mojca Kleva Kekuš ter nova predsednica SDUŠ Ana Pavlič.

V okviru španskega festivala so bile v dopoldanskem času organizirane tudi delavnice na temo promoviranja branja in bralnih strategij, ki jih je vodila dr. Barbara Pregelj, in sicer v razredih 1. a, 1. b ter 3. a in b. Za sodelovanje tako na delavnicah kot na festivalu so otroci in mentorji prejeli potrdila – za sodelovanje na festivalu s strani SDUŠ, za sodelovanje na delavnicah pa s strani založbe Malinc.

V času festivala sta imeli založbi Malinc in Mladinska knjiga tudi svoji stojnici, založba Malinc pa je izpeljala nagradno igro, v kateri so lahko sodelovali tako učenci kot učitelji in prejeli knjižne nagrade.  

Za gostujoče učence in učitelje je bila organizirana pogostitev, s katero so nas poleg naše šole počastili številni sponzorji Pekarna Pečjak, Regina, Nektar Natura, Mesarstvo Blatnik, d. o. o., Ljubljanske mlekarne ter Tvojih pet minut.

Oglejte si tudi