Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
4°C
ČET.
11°C
4°C
Oceni objavo

Planinsko orientacijsko tekmovanje (POT)

Gornji Ig, 23. marec – Na POTu smo se sPOTili in hodili po različnih POTeh. Nebo je bilo modro kot odsev notranje lepote, svobode človeka. Na nebu je bilo nalepljeno rumeno sonce. Idealen dan za srečo. Želela sem si delati na vrtu, pa sem jo kljub temu ujela.

Ko smo se peljali proti Gornjemu Igu so se po cesti menjavale temne in svetle sence kot bi navihana deklica skakala gumitvist. Ob beli cerkvici smo imeli start. Z Blažem sva pobirala črepinje po tleh in jih metala v kontejnerje za steklo, da se nebi kateremu avtu predrla guma.

Našo skupino so predstavljali: zakonca Primož in Tatjana, Jure, ki je prišel naravnost z nočne, Eva, ki je prišla s psico in jaz, ki sem pripeljala še C skupino. To je najstnike. Vsi so prvošolci v srednji šoli.

 Najlepše mi je bilo, ko sem sredi gozda zapela Kekčevo pesem in je Jure rekel: Srečno Kekec. Nabrala sem nekaj resja in lapuhove cvetove. Na poti smo se srečali z našimi najstniki. Bili smo prvi od dveh ekip v naši kategoriji. Premagali smo Ljubljana matico. Ne vem pa, če še verjamem v zmagovalce in poražence. Bolj mi je pomembno, da se imamo lepo. Razveselila sem se darila, ki mi ga je izmed nagrad dodelila Eva: majhna steklenička hladno stiskanega bučnega olja. Na cilju smo sedeli na suhi travi. Jedla sem vegetarijanski sendvič in pila prijetno sladek čas ups čaj (Tatjana je rekla: »Čisto po Primoževem okusu.«) iz plastičnega kozarca. Na koncu nas je Jernej povabil na igro frizbija. Tudi jaz sem se odločila, da poskusim, čeprav je Jernej pokomentiral, da mi ne gre v obrambi.

Ko sem dekleta pripeljala domov, so si pri Nežini mami naročile dve banjici sladoleda Planica, ki so ga z užitkom pojedle, medtem ko sem jaz Mateja peljala na Vrhniko.

 No, naj zaključim z uradnim delom. Vse naše ekipe so se odlično odrezale: 2 ekipi A kategorije (OŠ do 6. razreda), 2 ekipi C kategorije (srednješolci), 1 ekipa F kategorije (družinska), 1 ekipa G kategorije (odprta, osnovnošolci in srednješolka) in naša E kategorija (nad 40 let). Udeleženci so zelo pohvalili organizacijo in traso orientacije. Tekmovanje je organiziralo naše društvo: Jernej, Ana, Blaž, Kristina in ostali: bravo, bravo, bravo in hvala! Prepričana sem, da smo vsi skupaj preživeli še en nepozaben dan.


Alenka Gabrovšek, MO PD Borovnica

Oglejte si tudi