Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
7°C
SOB.
23°C
7°C
Oceni objavo

Spoštovane in spoštovani!

Že nekaj časa je od tega, ko se mi je zgodil dogodek, ki mi nikakor ne gre iz glave, zato je mogoče prav, da izkušnjo delim z vami.
V nevtralnem okolju izven meja naše občine srečam prijetno osebo, za katero izvem, da je naša krajanka. V takih primerih me vedno zanima, kako se človek počuti v sredini, kjer živi. Posebnih kritik v izjavi nisem zaznal, je pa bilo rečeno, da se zanjo v zadnjih letih v občini tako ali tako ni nič spremenilo. No, pa imava temo za kratek klepet, si mislim.
»Ali greste kaj v trgovino v Dragomeru, ki jo je za vas odprlo podjetje Orel?«
»Ne. Kupujem v Ljubljani.«
»Ali kdaj obiščete družinskega zdravnika ali lekarno v Dragomeru?«
»Ne, vse to opravim v Ljubljani.«
»Ne spomnim se, da bi vas kdaj srečal na kakšni kulturni prireditvi ali drugačnem druženju, ki jih različna društva in posamezniki organizirajo v naši bližini.«
»Res me ni med temi, ki so na ta način povezani v lokalno skupnost. Veste, imam plačan abonma za gledališče in hodim na plesne vaje v Ljubljano.«
… in tako naprej, ko na koncu ugotoviva, da ta oseba v naši soseščini le prespi in tudi prelepih naravnih možnosti, ki se ponujajo v neposredni bližini, ne izkorišča in živi med nami, ker so nepremičnine cenejše kot v Ljubljani. No, pa mi je odleglo. Vsaj nekje imamo prednost pred Ljubljano. Vsak si lahko ob tem ustvari svoje mnenje.

Danes, ko sem spet med vami v domačem okolju pa z veseljem ugotavljam, da vas je vedno več, ki z veseljem in ponosom prevzemate različne odgovorne funkcije v društvih in različnih dobromislečih skupinah. Ne le da nas razveseljujete s tako imenovanimi tehničnimi uspehi, zelo pomembno in koristno za našo rast je tudi to, da se ozaveščamo o različnih posledicah, ki nam jih prinaša življenje. V našem okolju sedaj na glas govorimo o demenci. Tudi zaradi tega je s pomočjo naše neutrudljive sosede že vzniknilo seme, iz katerega bo zrasla točka za druženje in bo v veliko pomoč tistim, ki se s takimi tegobami posredno ali neposredno vsak dan srečujejo.
Obdobje občnih zborov naših društev daje priložnost, da se vedno znova zavedamo, kako zelo smo uspešni tudi pri ohranjanju tradicije, gojenju kulture in športa, da o sistemu zaščite in reševanja niti ne govorimo. Osebno sem ponosen na vse vas, ki prispevate svoj delež in po svojih najboljših močeh kreativno sodelujete v zagotavljanju še kakovostnejših pogojev za življenje in delo v našem prelepem naravnem okolju, ki se ne izraža le skozi infrastrukturo, ampak predvsem skozi medčloveške odnose in se vam ob tem tudi iskreno zahvaljujem. Verjamem, da smo s takim delovanjem več kot primeren zgled našim naslednikom in se nam ni treba bati za prihodnost.

Želim vam vse dobro.

Miran Stanovnik, župan

Oglejte si tudi