Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
SOB.
25°C
7°C
Oceni objavo

Zatravitev parkirišča pri železniški postaji ogroža preveč sproščena igra otrok

Med prvomajskimi prazniki je vreme končno omogočilo zatravitev zelenic na novem parkirišču pri železniški postaji. Da bi bila mogoča običajna košnja, je bila dovožena in izravnana dodatna zemljina, s čimer se je zmanjšala strmina klančine. S tem se bodo zmanjšali tudi dolgoročni stroški vzdrževanja zelenih površin. 

Ob zaprtju otroških igrišč in »zamrznitvi« javnega potniškega prometa zaradi preprečevanja pandemije je parkirišče postalo poligon za pridobivanje kolesarskih veščin in spretnosti najmlajših in igralna površina za številne družine z majhnimi otroci. Žal pa tudi po ureditvi in posejanju trave na brežini nekateri starši svojim otrokom ne preprečujejo, da brežine ne bi uporabljali kot »drsalnico«. V kolikor se bo to nadaljevalo, bomo namesto lepo zatravljene brežine imeli »blatni breg«, obraščen s plevelom. Apeliramo na vse, da preprečijo takšno in kakršnokoli drugo uničevanje javnih zelenih površin v občini!

Prav tako apeliramo, da se stojal za kolesa ne uporablja kot naprav za fitnes na prostem, saj je bilo tako že uničena pričvrstitev enega od stojal pri avtobusnem postajališču na parkirišču pri železniški postaji. Od izvajalca bomo sicer zahtevali, da ustrezno učvrsti pritrditev stojal na podlago, a tudi to ne bo pomagalo, če se jih bo uporabljalo kot »telovadne naprave«. Takšna raba pa je teh časih lahko tudi vir okužb s koronavirusom! 

Skrbimo za to, da bodo ulično pohištvo čim dlje nepoškodovano služilo svojemu namenu in da nam bodo javne zelene površine v okras in ponos. 

Občina Borovnica

Oglejte si tudi