Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
7°C
SOB.
23°C
7°C
Oceni objavo

Kaj ti je pa tega treba bilo?

To je bila prva reakcija prijatelja, ko sem mu povedal, da bom jeseni kandidiral za župana Borovnice. In po svoje je imel prav. V zadnjih dveh letih sem na noge postavil uspešno podjetje. Delam s strankami, ki me spoštujejo in se zanašajo na moje znanje in večletne izkušnje. Sedaj pa se podajam v politiko, kjer je pametnejši vsak, ki ima pet minut časa in kjer je za vse vedno kriv župan.

A ne bi mirno spal, če ne bi svojega znanja in dolgoletnih izkušenj ponudil tudi svojemu kraju. Večina me pozna predvsem po tem, da vsake toliko časa objavim kakšen udaren članek, vedno propagiram kakšno novo stvar v našem kraju in nenazadnje na svetovni splet postavim kakšno zanimivost. Tak sem, preprosto se ne znam obrniti vstran in odmahniti z roko - češ, briga me za vse skupaj. Ko čutim, da me kraj potrebuje, ko vidim, da se v glavah izvoljencev ljudstva plete kaj slabega, vzamem v roko tipkovnico in napišem kaj. To je tudi edino orožje, ki ga kot občan imam. Moje besede vedno odmevajo in moram priznati, da se marsikoga dotaknejo. Preprost človeški pogled na perečo problematiko in kakšna preprosta anekdota dasta misliti marsikomu. Zgodi se, da se tok dogodkov obrne v korist občanov, odlok se izboljša ali pa me politiki s strahom ignorirajo.

 

In zakaj zdaj v politiko?

Nobena skrivnost ni, da se mi politika gnusi. Vsakodnevne debate, ki jih je pri poročilih nemogoče prezreti, ne pomenijo ničesar dobrega. A to je visoka politika. V našem kraju zanjo ni prostora. Naš kraj potrebuje človeka, ki bo prepoznal probleme, predlagal rešitve in nenazadnje imel tudi vizijo, kako naprej.


Pa bo šlo?

Vsekakor ne bo lahko. Za razliko od drugih bom z veseljem uporabil orodja sodobnih tehnologij ter vašo pomoč. V sodelovanju in skupnem delu vidim rešitev in boljšo prihodnost.


Pa program?

Ja, imam ga. Podrobnosti vam bom korak za korakom predstavil pred volitvami. Ko bo šlo zares, pa ga bomo skupaj oblikovali, izboljševali ter ga prilagajali potrebam kraja. Gradov v oblakih seveda ne bo. Stojim na trdnih tleh in se zavedam, da občinska blagajna ni moj osebni račun, ki bi mi izpolnjeval otroške želje. Vsak cent je treba skrbno porabiti, za vsak cent je potrebna odobritev občinskega sveta. In ko svetniki dajo zeleno luč, je treba skrbno bdeti nad izvajalci, da je delo kakovostno in dobro opravljeno.


Mi bo uspelo?

Prepričan sem, da bo. Zame mesto župana ni želeni cilj, dobro plačana služba. To je vsakodnevno delo za vas, Vi boste moje stranke, jaz bom popravljal in reševal probleme. Zavedam pa se, da vsega ne bo moč narediti. Ga ni junaka, ki bi imel čarobno palico. Treba bo preprosto zagristi in gristi, dan za dnem, naslednja štiri leta.


Igor Trček, k
andidat za župana Borovnice

Oglejte si tudi