Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
SOB.
25°C
7°C
Oceni objavo

Vozni redi zopet tu

Uporabniki storitev Slovenskih železnic ste konec lanskega leta zagotovo opazili, da vas na okencu potniške blagajne čakajo žepni vozni redi vlakov na relaciji BorovnicaLjubljana. Tudi to pot sva jih za vas pripravila spodaj podpisani in Boštjan Pervinšek. Naslovna stranica je posvečena okrogli, že 100-ti obletnici stavbe Sokolskega doma, oz. vsem nam bolj poznane pod imenom TVD Partizan Borovnica. Kdaj bo pojedina, vas društvo zagotovo še obvesti.

Če se poglobimo v vsebino dela z voznim redom, pa ste gotovo opazili, da so označeni vlaki, na katere lahko nesete kolo. Obsežna prenova železniške proge je povzročila, da so nekatere vlake zamenjali avtobusi, kar je posebej označeno. Povzročila pa naj bi tudi ukinitev doplačil za mednarodne in intercity vlake. Vozni redi naj bi brez večjih sprememb veljali do 3. septembra letos.

Ljubitelje vlakov in pohodništva na tem mestu obveščamo, da Planinsko društvo Železničar Ljubljana letos obuja tradicionalni pohod na Štampetov most, ki naj bi potekal 15. aprila. Obsežnejše vabilo objavimo, ko bo na razpolago. Mimogrede, ste vedeli, da vam članska izkaznica kateregakoli planinskega društva prinaša 30 % popust pri nakupu železniških vozovnic?


Damjan Debevec

Oglejte si tudi