Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Končno urejena atletska steza

Po skoraj 30 letnih prizadevanj smo le dobili tartansko tekaško stezo. To je velika pridobitev za Borovnico, saj si naša kotlina zasluži urejeno igrišče. Največ bodo pridobili naši otroci, saj  steza ne bo več neuporabna in nevarna zaradi stoječe vode, blata, prahu, kamenja in plevela. Seveda bodo tudi vsi ostali občani deležni odličnih pogojev za vadbo.

Seveda bi si želeli, da bi se igrišče obnovilo v celoti, tako tekaške stezo v celoti, kot tudi ostale igralne površine, vendar pa naj bi bil to za Občino prevelik finančni zalogaj, zato smo bili primorani v kompromis, ki je obsegal le obnovitev tekaške steze, in sicer v ožjem obsegu.

To je tudi glavni razlog, da je steza ožja kot je bila, s čimer si že nekaj časa beli glavo marsikateri občan. Drugi razlog je, da za naše potrebe ne potrebujemo širše tekaške proge, saj tudi prej ni nihče tekel več kot tri metre od roba. Tudi trend v zadnjih letih je izdelava le dveh, največ treh prog, razen če gre seveda za 400-metrski krog, ki je namenjen tekmovanjem. Z zožitvijo proge pa smo dobili še dodatno tekaško progo na travnati površini, ki jo bomo tudi lahko s pridom uporabljali, le-to pa bo potrebno še kvalitetno urediti.

Ob tej priložnosti bi se radi zahvalili vsem, ki so pripomogli k obnovi igrišča oz. atletske steze, predvsem pa Občini Borovnica z županom na čelu. Kraj je s tem veliko pridobil in upamo, da bo igrišče sedaj še bolj polno in da bomo vsi uporabniki za novo pridobitev znali tudi odgovorno skrbeti. To pomeni, da se bo po stezi hodilo in tekalo in nikakor vozilo s skiroji, kolesi in drugimi prevoznimi sredstvi.

Upamo, da obnovitvenih del še ne bo konec in da v naslednjem letu preplastimo še ostale igralne površine, postavimo streho in nekaj klopic, dreves ... Potem pa bo počasi že čas, da razmišljamo o večji telovadnici.

Športni pedagogi OŠ dr. Ivama Korošca Borovnica

Oglejte si tudi