Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Vodovodi

Novi vodovod Koti (Budence)
Za 1. fazo je bilo pridobljeno gradbeno dovoljenje in sedaj projektant pripravila  popise del za izvedbo. Za 2. fazo je bilo vložena na Upravno enoto Vrhnika vloga za pridobitev gradbenega dovoljenja.  Za 3. fazo izdelovalec projektne dokumentacije (Hidrosvet d. o. o)  čaka še ne soglasje Slovenskih železnic. Po pridobitvi bo dokumentacija pripravlja do faze DGD, kar bo pogoj za vložitev vloge za pridobitev gradbenega dovoljenja. Podjetjem GOLEA d. o. o. izdeluje elaborat »Raba energije v vodovodnem sistemu«, ki je osnova za prijavo na razpis za pridobitev sredstev iz Načrta za okrevanje in odpornost. Potekajo tudi postopki za postavitev peziometra in izvedbe preizkusa kvalitete vode na vrtini.

 

Obstoječi vodovod Koti
Vzdrževanje vodohranov, ki jih upravlja JPK Brezovica poteka redno. V avgustu je nadzor izvedla zdravstvena inšpektorica, ki ni ugotovila nepravilnosti ter po opravljenih analizah pitne vode ugotovila, da je voda skladna z določili Pravilnika o pitni vodi.   

 

Vodovod Breg–Borovnica
Izgradnja vodovoda na odseku od mostu čez Ljubljanico do gasilskega doma na Bregu pri Borovnici poteka  vzporedno z izgradnjo kolesarske povezave Borovnica-Breg in prenovo pripadajočega odseka regionalne ceste. 

 

Oglejte si tudi