Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

En kanček nostalgije

V dneh, ko se od nas počasi, a vztrajno poslavlja najtoplejši del leta, ko se drevje odeva v najbolj živopisna oblačila, naj vam priložena fotografija obudi nekaj nostalgičnih spominov na prelepo poletje v borovniški dolini. V tednih, ko so Molkov trg obdajala razdejana gradbišča, bližnji park pod stebrom ter zelenico pred zdravstveno postajo pa je ožgalo neusmiljeno julijsko sonce, so se s prostrane fasade nad Mercatorjem bohotile Bernikove rožice. Ob prazniku borovnic so zopet pritegnile fotoobjektive obiskovalcev, domačinom pa vsak dan prinašale kanček dobre volje. "Zakaj pa ne," mi je nekoč dejal Srečko, "žena jih ima rada, ljudem pa so všeč." Ne bi 

želel biti krivičen do kogarkoli, nenazadnje je bila spomladanska akcija Na vsako polico cvetlico nadvse uspešna. Morda bi bil že čas, da se na straneh časopisa znajde še kakšen zgleden primer babilonskih visečih vrtov. A naj bo to naloga novega dopisnika.
Štirinajst let je dolga doba. Bili so svetli in bili so grenki trenutki. Na straneh Našega časopisa smo se skupaj veselili, hvalili, se kdaj tudi ujezili in celo jokali. Tistim, ki so si dolga leta prizadevali, da bi nehal pisati, bo želja vsaj deloma uslišana, drugim pa naj bo v tolažbo, da pisala povsem vendarle ne bom odložil. Nenazadnje bi bilo to že s stališča nove službene podobe skrajno nedopustno.

Damjan Debevec, foto: DD

Oglejte si tudi